ΟΑΚΑ, το χωράφι του τελικού: Μπαλώματα, τρύπες και «ο Θεός βοηθός»

Παρωδία. Αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει με απόλυτη ακρίβεια τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ενας τελικός, που αντί να είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο, έχει εξελιχθεί σε ντροπή, μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα την μετάθεση του αγώνα για τις 30 Αυγούστου.

Δείτε το Pre-game του Τελικού κυπέλλου :

Ενα παιχνίδι που θα έπρεπε να γίνει πριν την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν, γίνεται τελικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ολα αυτά χάρη στην απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΕΠΟ, που είχε φυσικά τις ευλογίες της ΑΕΚ, που αποδεδειγμένα δεν ήθελε να αγωνιστεί την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο χρόνος πέρασε και την επόμενη Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο τελικός ανάμεσα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στο ΟΑΚΑ. Σε ένα γήπεδο, στο οποίο κανονικά δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι, αφού βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου απαγορεύεται να χρησιμοποιείται η έδρα ενός εκ των δύο φιναλίστ. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός συμφώνησε να γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι θέλει να γίνει το ματς.

Η ΕΠΟ όμως για μια ακόμα φορά δείχνει ότι είναι ανίκανη να προετοιμάσει και να διεξάγει ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Και αυτό διότι ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ δεν θυμίζει γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά ένα χωράφι! Ενα χωράφι, που είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ σε φιλικό παιχνίδι τον ΟΦΗ και όπως φαίνεται από τις εικόνες, μπροστά στα δύο τέρματα έχουν βάλει… μπαλώματα από χορτάρι, τα οποία φαίνονται και με γυμνό μάτι, ενώ αλλάζουν και το ύψος του αγωνιστικού χώρου!

Παρότι υπήρχε χρόνος για να γίνουν όλες οι βελτιωτικές εργασίες στον αγωνιστικό χώρο και να είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό, η εικόνα που βλέπουμε στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ είναι αποκαρδιωτική. Το γήπεδο είναι φανερά ανέτοιμο για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο παιχνίδι και κυρίως επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Ο «Θεός βοηθός». Να μην τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής, από την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ.

Μόνο στην Ελλάδα της… εξυγίανσης, του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου και των… παρατρεχάμενων μπορεί να γίνει ένας τελικός Κυπέλλου σε τέτοιον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:


Πηγή https://www.tovima.gr/