Ο Μαρτίνς για το έπος της Ελλάδας το 2004

Στο έπος της Εθνικής Ελλάδος το 2004, με την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία, αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στην κάμερα της Nova.


Ο 50χρονος κόουτς του Ολυμπιακού, λοιπόν, στάθηκε στην τότε εξαιρετική άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στα… συστατικά της επιτυχίας και στα συναισθήματα των συμπατριωτών του.

Αναλυτικά:

Για τον τελικό του Euro 2004: «Ήταν μια πικρή μέρα για τους Πορτογάλους. Ήταν μια μέρα που όλοι απογοητεύτηκαν, αφού πίστευαν ότι η Πορτογαλία θα ήταν τελικά αυτή που θα κατακτούσε τον τίτλο. Παρόλα αυτά, ήταν ένα Euro πάρα πολύ όμορφο, πολύ καλά οργανωμένο και με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ήταν μια υπέροχη διοργάνωση.

Οι Πορτογάλοι παρότι απογοητεύτηκαν, αναγνώρισαν την αξία των Ελλήνων. Τους έδωσαν συγχαρητήρια. Ίσως δεν περίμενε κανείς ότι θα το κερδίσουν οι Έλληνες. Παρόλα αυτά, όλοι χαρήκαμε με αυτό που συνέβη. Το ποιος άξιζε περισσότερο τη νίκη αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας ατομικά. Ο καθένας από την πλευρά του το βλέπει διαφορετικά. Η αποτελεσματικότητα έκρινε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα».

Εάν έχει να μάθει πράγματα από τον Ρεχάγκελ: «Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι ότι τότε η Ελλάδα είχε μια καταπληκτική άμυνα. Ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένη και όλοι οι παίκτες της ομάδας έπαιζαν καταπληκτική άμυνα. Γνώριζαν πως βάζοντας ένα γκολ θα μπορούσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Όταν είχαν κερδίσει το πρώτο ματς απέναντι στην Πορτογαλία άρχισαν να το πιστεύουν. Ούτε καν οι Έλληνες δεν πίστευαν ότι η ομάδα τους μπορεί να κατακτήσει το Euro. Η ομάδα όμως μέσα της πίστευε ότι αφού το είχε κάνει μια φορά, μπορεί να το κάνει και στον τελικό. Επομένως ήταν μια ομάδα με πολύ μεγάλη φιλοδοξία, όνειρο, δύναμη και με μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη άμυνα».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζει από την Ελλάδα του 2004: «Υπήρχαν πολύ καλοί παίκτες, όπως ήταν ο Κατσουράνης, ο Χαριστέας, ο Νικοπολίδης. Όμως, νομίζω πως αυτό που πέτυχε η Ελλάδα δεν ήταν λόγω των μονάδων, αλλά λόγω του συνόλου. Ένα πολύ καλό σύνολο. Μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα, που ότι κατάφερε το έκανε χάρη στην ομαδική δουλειά».