Ο 96χρονος Γιώργος Δαρίβας στο Gazzetta για τα 97 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τότε είχαμε το 20% των φιλάθλων, τώρα το 60%!»

Ο 96χρονος Γιώργος Δαρίβας στο Gazzetta για τα 97 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τότε είχαμε το 20% των φιλάθλων, τώρα το 60%!»

Δείτε την εκπομπή μας

Ο 96χρονος Γιώργος Δαρίβας, ο γηραιότερος εν ζωή βετεράνος του Ολυμπιακού μιλά στο Gazzetta για τα 97 χρόνια ιστορίας του συλλόγου και ανασύρει τις προσωπικές του μνήμες!
«Είχαν δώσει για τη μεταγραφή μου 11 φανέλες και 5-6 ζευγάρια παπούτσια»
«Ο πιο δύσκολος αντίπαλος; Εγώ για τους άλλους»!
«Μόνο ο Ολυμπιακός υπάρχει για μένα, 97 ο Ολυμπιακός, έναν χρόνο πίσω είμαι εγώ»
«Τότε δεν είχαμε έχθρα ή μίσος, τώρα βλέπεις να πηγαίνουν να χτυπήσουν ή να σκοτώσουν, πότε θα σταματήσει αυτό;»
Ο Γιώργος Δαρίβας είναι 96 ετών και ο Ολυμπιακός γίνεται σήμερα 97! Σαν να πορεύονται μία ζωή μαζί. Ο βετεράνος μεσοεπιθετικός και μεγαλύτερος εν ζωή παλαίμαχος των Πειραιωτών γεννήθηκε, σχεδόν, μαζί με τον Ολυμπιακό.

Ο Δαρίβας γεννήθηκε στην περιοχή του Ψυρρή, στις 12 Μαρτίου του 1926 και ο Ολυμπιακός έχει ιδρυθεί στις 10 Μαρτίου του 1925! Ήρθε στη ζωή ως το τρίτο παιδί του Κυριάκου και της Καλλιόπης – Πηνελόπης (με δύο μεγαλύτερες αδελφές), το οποίο χρόνια αργότερα, έμελλε να γράψει ιστορία, φορώντας και τιμώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και εκείνη της Εθνικής Ελλάδος.

Χάνοντας τον πατέρα του σε πολύ μικρή ηλικία, αναγκάστηκε από παιδί να δουλεύει, προκειμένου να συνεισφέρει στο σπίτι τα προς το ζην. Άλλο ποδόσφαιρο τότε και φυσικά δεν ήταν ούτε κατά διάνοια επαγγελματικό. Το πάθος του για το άθλημα τον τράβηξε στα… αυτοσχέδια πολλές φορές γήπεδα της εποχής, όπου έδειξε από μικρός το ταλέντο του. Κάπου εκεί, στο Θησείο… Ο Γιώργος Δαρίβας είχε τη δική του προσέγγιση για το ποδόσφαιρο. Δεν του άρεσε να παίζει άμυνα, να κάνει γενικά άλλες δουλειές στο γήπεδο. Μονο να σκοράρει και να φτιάχνει γκολ. Έλεγε, μάλιστα, ότι «αυτό δεν είναι, στο κάτω – κάτω το ποδόσφαιρο; Το γκολ…».

Δείτε την συνέχεια εδώ