Μπαρτζώκας : «Είμαστε σε ανοδική πορεία, αλλά πρέπει να το πιστοποιήσουμε και με τη Φενέρ»

Μπαρτζώκας : «Είμαστε σε ανοδική πορεία, αλλά πρέπει να το πιστοποιήσουμε και με τη Φενέρ»

Δείτε την εκπομπή μας

Όσα είπε ο Μπαρτζώκας:

Για τις ελπίδες πρόκρισης: «Πρέπει να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ απαιτητικό. Η Φενέρ είναι μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι αν θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά νιώθω πως και εμείς είμαστε σε ανοδική πορεία, το δείχνουν τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να το πιστοποιήσουμε και την Παρασκευή».

Για το αν αδίκησε η ομάδα τον εαυτό της: «Κάθε ομάδα παίρνει αυτό που τις αξίζει. Αν αυτό καταφέρουμε, αυτό θα αξίζουμε. Το ότι έχουμε χάσει 4-5 παιχνίδια στην τελευταία κατοχή, σημαίνει πως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι καλύτερο για να τα κερδίσουμε. Αυτό συμβαίνει με όλες τις ομάδες, είναι πάρα πολλά τα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Αν είχαμε κερδίσει 1-2 παιχνίδια παραπάνω θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, με παράδειγμα το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Δεν μπορείς να σταθείς, όμως, μόνο σε αυτό, γιατί ήταν και άλλα πολλά παιχνίδια, όπως το εντός με την Μπαρτσελόνα. Πραγματικά είχαμε ευκαιρία να κάνουμε περισσότερες νίκες, όμως συνέβησαν πολλά πράγματα. Κάναμε μια αξιοπρεπή προσπάθεια, όμως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Η 8άδα είναι πολύ δύσκολη, θέλω να είμαι ειλικρινής. Οι εποχές έχουν αλλάξει, η Euroleague έχει αλλάξει, όλες οι ομάδες επενδύουν. Ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν brand name, όμως έχουν βελτιωθεί. Το μπάσκετ κάθε μέρα αλλάζει. Οι ομάδες παίζουν άμυνα με αλλαγές στα pick n roll και πια χρειάζεσαι παίκτη που μπορεί να παίξει σε παιχνίδι απομόνωσης. Γι αυτό αυτοί είναι παίκτες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια, όπως ο Λάρκιν, ο Σβεντ, ο Τζέιμς».

Για τον Σλούκα: «Το ότι φέραμε τον Σλούκα ήταν μια κίνηση επιβεβλημένη. Είναι μέσα στους 1-2 καλύτερους παίκτες, που έχει αρκετά χρόνια μπροστά του, ενώ είχε και προϋπηρεσία στην ομάδα».

Για το αν το δίδυμο Σλούκας – Βεζένκοφ μπορεί να γίνει αντίστοιχο με το Σπανούλης – Πρίντεζης: «Είμαι τελείως αντίθετος με το να συγκρίνεις πρόσωπα και καταστάσεις. Έτσι αδικείς και τους προηγούμενους και τους επόμενους, γιατί οι Σπανούλης – Πρίντεζης έχουν κατακτήσει πάρα πολλά με τον Ολυμπιακό. Είναι άλλες πλέον οι εποχές και τα δεδομένα».

Για την ομάδα του μέλλοντος: «Όλοι έχουνε κάποιες ιδέες και συζητήσεις, όμως πρέπει να επικεντρωθούμε στο επερχόμενο παιχνίδι με την Φενέρ. Είναι ακόμα Μάρτιος. Προφανώς βλέπουμε παίκτες, μας αρέσουν, αλλά αυτό συμβαίνει με όλους, προπονητές, παίκτες, δημοσιογράφοι. Πάρα πολλές κινήσεις γίνονται μετά το Final 4. Όλοι κάνουν μια προεργασία, είτε έχουν παιχνίδια είτε όχι, όμως είναι ακόμα πολύ πρόωρο».