Κοσμά: Νιώθω αδικημένη από την απόφαση να δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Η Σοφία Κοσμά δήλωσε ότι νιώθει αδικία από την απόφαση της ΕΟΠΕ να ολοκληρωθεί οριστικά το φετινό πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών.

Á2 ÊÁÔÇÃÏÑÉÁ ÃÕÍÁÉÊÙÍ / ÐÁÏ – ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)

Μπορεί οι Ερυθρόλευκες να είχαν κερδίσει όλα τα ντέρμπι φέτος εντός και εκτός έδρας και να βρίσκονταν 8 βαθμούς μπροστά από τον ΑΟ Θήρας, αλλά η Σοφία Κοσμά δηλώνει αδικημένη από την απόφαση της ΕΟΠΕ.

Να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην τρίτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Volley League Γυναικών, πριν από τη διακοπή, με 42 βαθμούς, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν στην πρώτη θέση με 59.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην «Πράσινη»:

Κάνε μου έναν απολογισμό της φετινής σεζόν στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στα μεγάλα σαλόνια;

«Θεωρώ πως η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό και το γυναικείο βόλεϊ ήταν πετυχημένη σε αρκετούς τομείς. Η ομάδα σε πρώτη φάση ήταν μέσα στους στόχους της, καθώς βρισκόμασταν στην τρίτη θέση δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και είχαμε μπει ήδη στη διαδικασία των πλέι οφ. Η ομάδα παρουσίαζε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο όλη τη χρονιά και ήταν άκρως ανταγωνιστική με τους αντιπάλους που ήταν από πάνω βαθμολογικά όπως η Σαντορίνη και ο Ολυμπιακός».

Τι γεύση σου αφήνει το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ενώ έμεινε στη μέση, καθώς τελείωσε δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου χωρίς να γίνουν πλέι οφ, το πήρε στα χαρτιά ο Ολυμπιακός;

«Θεωρώ ότι όλες οι παίκτριες έχουν μια πικρία με τον τρόπο που τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα. Όσον αφορά την απόφαση για την ανάδειξη πρωταθλητή προσωπικά νιώθω αδικημένη από τη στιγμή που τα πλέι οφ τα οποία δεν έγιναν, είναι παιχνίδια στα οποία τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο. Δεν θα κρίνω τον λόγο που η ΕΟΠΕ πήρε αυτή την απόφαση, απλά θα επισημάνω ότι σίγουρα είναι μια απόφαση που δεν με βρίσκει σύμφωνη»

Τι στιγμές κρατάς και τι αφήνεις πίσω από την φετινή χρονιά;

«Για μένα ήταν μια χρονιά με πάρα πολύ ωραίες στιγμές. Κρατάω λοιπόν όλες αυτές τις στιγμές που έζησα με τις συμπαίκτριες και όλο το τιμ κυρίως εντός γηπέδου αλλά και εκτός. Στιγμές χαράς ύστερα από μια μεγάλη νίκη και στιγμές απογοήτευσης ύστερα από μια ήττα. Το μόνο που θα μπορούσα να αφήσω πίσω από τη φετινή χρονιά είναι ο τρόπος που τελείωσε και δεν μας δόθησε η ευκαιρία να δοκιμαστούμε στα πλέι οφ».