Κάκος για Αστέρα Τρίπολης – Ολυμπιακό: «Ακυρα το πρώτο και το τρίτο γκολ»

Σοβαρά λάθη εντόπισε ο άλλοτε κορυφαίος διαιτητής στη Super League και νυν τηλεσχολιαστής διαιτησίας Τάσος Κάκος, στη διαιτησία του αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός.

Δείτε την εκπομπή μας:

Ο Κάκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του SDNA «After» και σχολίασε τις επίμαχες φάσεις της αναμέτρησης που έγινε στην Τρίπολη, επισημαίνοντας τα λάθη της διαιτητικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

«Τρεις περιπτώσεις που έχω να αναφερθώ. Στην πρώτη περίπτωση στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, οι εικόνες τα λένε όλα, μια εικόνα χίλιες λέξεις, δύο επιθετικά φάουλ και ο Ελ Αραμπί, και ο ποδοσφαιριστής που κάνει το γκολ έχει χρησιμοποιήσει τα χέρια, είναι εύκολη περίπτωση, πιο εύκολη για τον VAR, δεν δικαιολογείται ο VAR που έχει ευχέρεια και χρόνο να δει τις φάσεις, από όποια γωνία με replay. Έχει να κάνει με αυτούς που το χρησιμοποιούν. Eκεί είναι το πρόβλημα» δήλωσε αρχικά ο Τάσος Κάκος.

Για τη δεύτερη περίπτωση, το τελείωμα στο ημίχρονο, αν υπήρχε πέναλτι για τον Αστέρα, ανέφερε: «Είναι μια περίπτωση όταν ο τερματοφύλακας πετύχει το σκοπό του, δηλαδή αν αποκρούσει τη μπάλα και στη συνέχεια βρίσκει αντίπαλο, δεν υπάρχει παράβαση, είναι η φυσική συνέχεια της προσπάθειας του, δεν μπορεί να σταματήσει την κίνησή του, όπως όταν ο τερματοφύλακας πέφτει στα πόδια του αμυνόμενου, ισχύει ό,τι είχα πει για το Αρης – ΠΑΟΚ στο Βικελίδης».

Για το φάουλ που δόθηκε υπέρ του Ελ Αραμπί, σχολίασε: «Δεν υπάρχει φάουλ, ο επιθετικός ξεγελάει τον διαιτητή, δεν έγινε ποτέ από τον αμυντικό του Αστέρα. Είναι εύκολη φάση, δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας, έδειξε ο διαιτητής ότι έχει μια φιλοσοφία σε όλο το παιχνίδι, ότι έχει μια φοβία, γι’ αυτό και θεωρώ ότι υπέπεσε σε αυτά τα λάθη. Όποια τεχνολογία και να έχουμε αν δεν είναι στα σωστά χέρια, δεν μπορούμε να προοδεύσουμε».

Παράλληλα ανέφερε για τα παιχνίδια που ο ίδιος είχε σφυρίξει στο παρελθόν τον Αστέρα, ενώ μίλησε και για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ: «Ο Αστέρας είναι μια ομάδα, που δεν χάνει στην έδρα της. Έχω σφυρίξει σε πολλά παιχνίδια εκεί. Σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια, προηγείται παρασκήνιο. Είναι ομάδα δυναμική στην έδρα της, από όσα την είχα παίξει, έχασε μόνο ένα παιχνίδι. Αν σφύριζε έτσι ο Κλάτενμπεργκ, όπως στα σεμινάρια, δε θα ήταν ούτε στο τοπικό Αγγλίας»…