Ίβκοβιτς – Ομπράντοβιτς: Η κουμπαριά «σφράγισε» τη σχέση τους (pics)

Ίβκοβιτς – Ομπράντοβιτς: Η κουμπαριά «σφράγισε» τη σχέση τους (pics)

Δείτε την εκπομπή μας

Ο κόσμος θρηνεί για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα νιώθει παραπάνω συντετριμμένος, αυτός είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μία σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που συνυπήρξαν ως προπονητής με παίκτη, ως συνεργάτες, ως αντίπαλοι και κυρίως ως δύο στενοί φίλοι που τους συνέδεσε μία κουμπαριά.

Οι δυο τους ήταν σαν αδέρφια. Ο περισσότερος κόσμος θα τους θυμάται ως δύο σπουδαίους προπονητές που τέθηκαν αντιμέτωποι ουκ ολίγες φορές στη μάχη των πάγκων, ειδικά στα «αιώνια» ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Λιγότερος κόσμος θα τους θυμάται ως συνεργάτες στον πάγκο της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που θυμούνται ότι ο Ομπράντοβιτς υπήρξε παίκτης του Ίβκοβιτς σε εκείνη την τρομερή φουρνιά των «πλάβι».

Καταλαβαίνει κανείς πως η σχέση μεταξύ των δύο αυτών σπουδαίων προσωπικοτήτων πέρασε από διάφορες καταστάσεις και ποτέ δεν έπαψαν να είναι στενοί φίλοι. Πως θα μπορούσαν άλλωστε από τη στιγμή που μία κουμπαριά ήρθε για να «σφραγίσει» τη μεταξύ τους σχέση;

Ήταν Δεκέμβριος του 1999 όταν ο Ίβκοβιτς βάφτισε τον γιο του «Ζοτς» Τζόρτζε, ενώ η γυναίκα του «Ντούντα» Νένα, την κόρη του Ομπράντοβιτς, Άνια.

Ήταν μια στιγμή που διατήρησε αιώνια τα θεμέλια μιας όμορφης σχέσης μεταξύ των δύο και η οποία κράτησε για πάνω από 40 χρόνια.

https://www.to10.gr/basket/euroleague/1808083/ivkovits-obrantovits-koubaria-sfragise-ti-schesi-tous-pics/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0