Η επιστολή Γουόκαπ που ζητάει να γίνει Έλληνας: «Είναι πλέον η πατρίδα μου»

Η επιστολή Γουόκαπ που ζητάει να γίνει Έλληνας: «Είναι πλέον η πατρίδα μου»

Δείτε την εκπομπή μας

«Αξιότιμε πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μου να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, για όλους τους κατωτέρω αναφερόμενους λόγους.

Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή, που ήρθα στην Ελλάδα, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον πολιτισμό και την εν γένει Ιστορία του φιλόξενου αυτού τόπου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου για να μάθω την Ιστορία και την πολιτισμό της χώρας, με έχει οδηγήσει στο να διαβάζω συνεχώς και να μαθαίνω όλο και περισσότερα. Η διασύνδεση αυτή με βοήθησε να ενσωματωθώ πολύ γρήγορα στην κουλτούρα του έθνους, το οποίο θεωρώ πλέον πατρίδα μου. Αναμφίβολα, η φιλοξενία των Ελλήνων καθώς και η καθημερινή επαφή με έχουν κάνει να αισθάνομαι όλο και περισσότερο μέρος της Ελλάδας.

Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω, που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου, με οδηγούν αναπόφευκτα να ζητήσω από εσάς να με τιμήσετε με την υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Θεωρώ από την πλευρά μου ότι θα τιμήσω το εθνόσημο και θα μπορέσω να βοηθήσω, ώστε η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσει τους στόχους της. Θέλω επίσης, να ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδας, θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση του εκάστοτε Ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γενικότερα για οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση. Είναι, δε, τόσο πηγαία η διάθεσή μου να προσφέρω, ώστε δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που αρνηθώ στο μέλλον να παρέχω τις υπηρεσίες μου, να αφαιρεθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χορήγηση διαβατηρίου.

Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω ότι σκοπεύω να μείνω στην Ελλάδα πολλά χρόνια και να αποτελέσει η χώρα αυτή τον τόπο κατοικίας μου, ακόμα και μετά το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας.