«Έμπαινε Γιούτσο…»: Ο Νίκος Γιούτσος ήταν, είναι και θα είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού!

Δείτε την εκπομπή μας

«Έμπαινε Γιούτσο…»: Ο Νίκος Γιούτσος ήταν, είναι και θα είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού!

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Γιούτσος, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας τον χώρο του αθλητισμού σε θλίψη. Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα αυτού του ξεχωριστού ποδοσφαιριστή.
Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1942 και σε ηλικία έξι ετών βρέθηκε στη Βουδαπέστη, καθώς τα μέρη στα οποία γεννήθηκε ήταν ανδροκρατούμενα και είχαν διώξει κόσμο καθώς βομβαρδίζονταν.
«Με το ζόρι δεν πήρανε κανέναν εκεί! Μας πήρανε για να μη σκοτωθούμε, γιατί μας βομβαρδίζανε. Και είπαν ότι πρόχειρα θα φεύγαμε και σύντομα θα γυρίζαμε πίσω. Αλλά δεν γυρίσαμε. Επικρατήσανε οι άλλοι. Ο κυβερνητικός στρατός», είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή του.
Σε ηλικία 15 ετών φόρεσε τη φανέλα της ελληνικής ομάδας Όλυμπος και λίγο αργότερα της Τσέπελ. Ο ομοσπονδιακός τότε προπονητής της Ουγγαρίας πρότεινε στον Νίκο Γιούτσο να πάρει την υπηκοότητα για να παίξει στην εθνική, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε. Το ταλέντο είχε αρχίσει να ξεχωρίζει και όπως ήταν λογικό είχε μπει στο… μάτι αρκετών.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ