Έκλεισε Καρμπόβνικ, δανεικός με οψιόν αγοράς από την Μπράιτον

Έκλεισε Καρμπόβνικ, δανεικός με οψιόν αγοράς από την Μπράιτον

Δείτε την εκπομπή μας

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνά με την Μπράιτον για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Πολωνού μπακ, Μίχαλ Καρμπόβικ, διατηρώντας παράλληλα οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2022.

Σε οριστική συμφωνία με την Μπράιτον για την απόκτηση του Μίχαλ Καρμπόβνικ ήρθε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν τα χέρια με την αγγλική ομάδα για το δανεισμό του 20χρονου Πολωνού μπακ, διατηρώντας παράλληλα οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2022.

Ο παίκτης και ο μάνατζερ του ήθελαν εξ αρχής Ολυμπιακό και είχαν ενημερώσει για την σχετική τους επιθυμία/προτίμηση και την Μπράιτον, η οποία τον περασμένο μήνα είχε απορρίψει free loans από Ισπανία (Ελτσε, Ράγιο Βαγιεκάνο) και είχε και 1-2 επιλογές από Ολλανδία (Βίτεσε) και Βέλγιο για τον ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος, όμως, από την στιγμή που εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός ούτε που τις συζητούσε. Ήθελε μόνο Ολυμπιακό και πίεζε σχετικά. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Η Μπράιτον ήθελε είτε να μην έμπαινε καθόλου οψιόν αγοράς, είτε αν έμπαινε, να ήταν πολύ μεγάλη. Ενδεικτικό ότι η πρώτη αξίωσή της ήταν σε +12.000.000 ευρώ buy out.

Το buy out, οι δύο προτάσεις και η επιλογή για τα δεξιά
Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να έμπαινε buy out. Το ήθελε αφού πίστευε στη δυναμική του ποδοσφαιριστή και ήθελε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης και του μέλλοντός του, χωρίς να συζητάει κάτι διαφορετικό (free loan χωρίς buy out, η δεύτερη δηλαδή εναλλακτική της Μπράιτον), αλλά εννοείται πως ήθελε ένα buy out που θα ήταν ρεαλιστικό και εφικτό. Τα 12.000.000 ευρώ, προφανώς, δεν ήταν.

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε χθες (25/8), περιλάμβανε buy out που ξεπερνούσε το ποσό που πέρυσι δαπάνησε η Μπράιτον για να αγοράσει τον Πολωνό (5.500.000 ευρώ), προσεγγίζοντας τα 7.000.000. Γεφύρωσε αμέσως σημαντικό μέρος της απόστασης κάτι που έγινε ακόμη περισσότερο και με την διαλλακτικότητα που έδειξε η Μπράιτον.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός πίεζε για άμεσες και οριστικές απαντήσεις. Επέμεινε πολύ για τον παίκτη, ειδικά εφόσον αντιλήφθηκε πως τον είχε σύμμαχο, δίνοντας συγκεκριμένο deadline στην Μπράιτον, κάτι που προφανώς – τη δεδομένη στιγμή – επίσπευσε τις εξελίξεις και όπως φαίνεται έκαμψε τις αντιστάσεις των Άγγλων.

Επίσης, στον ποδοσφαιριστή έχει μεταφερθεί πως στον Ολυμπιακό τον βλέπουν πρώτα και κύρια ως δεξιό μπακ. Είναι πασπαρτού ναι, μπορεί να παίξει παντού στα άκρα (και στο 8), αλλά αυτό που του έχει μεταφερθεί είναι πως κυρίως υπολογίζεται για δεξιός μπακ. Σε κάθε περίπτωση πέραν του ότι είναι όντως πολυεργαλείο, κυρίως ως αριστερός μπακ έπαιξε και έφυγε για Premier League πέρυσι.

Δεν αποκλείεται να βρίσκεται αύριο (27/8) στην Αθήνα για να περάσει ιατρικά και να υπογράψει στον Ολυμπιακό.