Δεν υποβιβάζεται λόγω κορονοϊού ο Παναθηναϊκός

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΕ αποφασίστηκαν τα σενάρια της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες και αποφάσεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο.

Τα νέα φυσικά είναι ευχάριστα. Παρακολουθώντας την προσπάθεια της Ομοσπονδίας να τελειώσει το πρωτάθλημα και να βγάλει και φέτος πρωταθλητή μέσα από σειρά αγώνων, ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αφού έτσι κι αλλιώς τα τελευταία επτά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος της κορυφής. Η ομάδα του Πειραιά μετράει τον 21ο αιώνα 18 πρωταθλήματα και 17 κύπελλα.

Ο τυχερός της υπόθεσης είναι για μια φορά ακόμα ο παναθηναϊκός. Η ομάδα της Αθήνας βρίσκεται στην 12η και τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μόνο δύο νίκες σε δεκαοχτώ παιχνίδια, πράγμα που πριν από την διακοπή την οδηγούσε με συνοπτικές διαδικασίες στην δεύτερη εθνική κατηγορία υδατοσφαίρισης. Σήμερα, μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το μη υποβιβασμό στην Α2 καμιάς ομάδας των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας η ομάδα του παναθηναϊκού γλύτωσε τον υποβιβασμό και θα αγωνίζεται με υπογραφή της Ομοσπονδίας και την επόμενη χρονιά στην πρώτη εθνική κατηγορία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα του παναθηναϊκού γλιτώνει τον υποβιβασμό με εξαγνιστικά μέσα. Το θυμόμαστε άλλωστε και σε άλλο άθλημα… Το καλό της υπόθεσης είναι ότι και του χρόνου θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον δύο φορές τους ερυθρόλευκους με το σερί νικών να συνεχίζεται από το 46-0 του μακρινού 2001 και ποιος ξέρει που θα σταματήσει..

Τέλος να επισημάνουμε ότι το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς βρίσκεται τρεις θέσεις από τον πάτο της βαθμολογίας, το οποίο θα τον έβαζε στη διαδικασία των play out. Άρα για μια φορά ακόμα η παρέα της παύλας βγαίνει κερδισμένη.
Πηγή https://redaroume.gr/