Χόλιντζερ για Ποκουσέφσκι: «Κάνει τρομερά πράγματα»!

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι θα διεκδικήσει το καλοκαίρι, μέσω του draft, την πιθανότητα να περάσει τον Ατλαντικό και να μπει στον μαγικό κόσμο του NBA.

Ο νεαρός του Θρύλου έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα, από την Αμερική και ο Τζον Χόλιντζερ, αναλυτής του NBA, μίλησε για τα + και τα – του νεαρού «ερυθυρόλευκου» άσου, αλλά και για το τι προβλέπει για το μέλλον του.

«Ο Ποκουσέφσκι είναι ένας από τους πιο ασυνήθιστους παίκτες που έχετε δει. Ένας υπερβολικά αδύνατος παίκτης με ύψος 2.10 που σουτάρει τρίποντα μετά από ντρίμπλα, έχει ικανότητα σε ντρίμπλα και πάσα και κάνει κλεψίματα στην περιφέρεια. Έχει θέματα κοντά στο καλάθι και δυσκολεύεται με τη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματός του. Πάντως, μπορεί να προστατεύσει τη στεφάνη, όπως δείχνει το σχετικό ποσοστό ταπών του από το Ευρωπαϊκό U18 το 2019», ανέφερε αρχικά.

«Κοιτάξτε, υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να αποτύχει. Αυτό είναι πάντα πιθανό με μία τέτοια επιλογή. Αλλά κανείς από τους παίκτες του draft δεν μπορεί να κάνει κάποια από τα πράγματα που κάνει ο Ποκουσέφσκι. Κάποια από όσα κάνει στα βίντεο είναι τρομερά. Πρέπει να καλύψει τα κενά που έχει» έγραψε στη συνέχεια, ενώ στάθηκε και στο θέμα της δύναμης του «μικρού»:

«Παίζει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας, όπου το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό κι είναι δύσκολο να κρίνουμε τις πραγματικές του ικανότητες. Νομίζω όμως ότι το θέμα της δύναμης διορθώνεται μες στα επόμενα χρόνια και, όταν συμβεί αυτό, θα είναι ακόμη 2.10 και ταλαντούχος. Είναι επίσης ο νεότερος παίκτης του draft.»
Πηγή Gavros.gr