Για μια θέση στον τελικό του Φάιναλ Φορ

Ο Ολυμπιακός εναντίον Κίρισι την Παρασκευή (19:00) για μια θέση στον τελικό του Φάιναλ Φορ του Λεν Τρόφι της Φλωρεντίας.

1601224_649443118424348_749495107_n

 

Την πρόκριση του στον τελικό του Λεν Τρόφι θα διεκδικήσει το απόγευμα (19:00) της Παρασκευής ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά παίζει στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Φλωρεντίας με την ρωσική Κίρισι στην πισίνα “Γκοφρέδο Νανίνι” και με νίκη θ’ αγωνιστεί στον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, μετά από αυτόν της Πάντοβα το 2008. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης μέσω Ρώμης στην Φλωρεντία και το βράδυ θα προπονηθεί στο κολυμβητήριο όπου θα “φιλοξενηθεί” το Φάιναλ Φορ. Η ομάδα μας δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και όλα τα μέλη της είναι αισιόδοξα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (20:45) όπου θ’ αντιμετωπίσει την νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Χάντι Μανσίσκ και την Φιρέντσε (5/4, 20:30).
Ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια του για πρόκριση στον τελικό θα έχει στο πλευρό του και δεκάδες οπαδούς του, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Φλωρεντία από το Λονδίνο και από πόλεις της Ιταλίας. Η αρχηγός της ομάδας μας Φιλιώ Μανωλιουδάκη μιλώντας για τον αγώνα με την Κίρισι σημείωσε: “Την Κίρισι την ξέρουμε καλά, όπως γνωρίζουμε και τις δικές μας δυνατότητες. Η ομάδα έχει τα φόντα να περάσει στον τελικό αλλά θα πρέπει να πιάσει πολύ καλή απόδοση σ’ όλο τον ημιτελικό. Είμαστε έτοιμες για μια ακόμη ευρωπαϊκή πρόκληση και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία και με όπλο την καλή άμυνα έχει πολλές πιθανότητες να παίξει το Σάββατο στον τελικό. Δεν νομίζω να υπάρχει μεγάλο φαβορί σ’ έναν ημιτελικό. Η ομάδα που μέσα στην πισίνα παίξει καλύτερα και δείξει πως θέλει τη νίκη περισσότερο είναι αυτόματα και το φαβορί”.
Η Εύη Τετζαλίδου από την πλευρά της είπε: «Μακάρι να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε ανάλογη διάκριση και φέτος. Η ομάδα μπορεί να είναι επί το πλείστον νεανική, έχει όμως όλα τα φόντα να διεκδικήσει τουλάχιστον επί ίσοις όροις το τρόπαιο και γιατί όχι να τα καταφέρουμε. Έχουμε δει παιχνίδια της Κίρισι και γνωρίζουμε καλά τον τρόπο που αγωνίζεται, τα μεγάλα της όπλα αλλά και τις αδυναμίες. Είναι δυνατή και κολυμπημένη ομάδα και οπωσδήποτε η πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες. Παίζει άναρχο πόλο, κάποιες φορές τα συστήματα πάνε περίπατο με το παιχνίδι να αναλώνεται σε προσωπικές προσπάθειες. Εάν καταφέρουμε να την βγάλουμε εκτός ρυθμού θα έχουμε βάσιμες ελπίδες για την νίκη που θα σημάνει πολλά για την επίτευξη του στόχου μιας και θα έχει μείνει εκτός η βασικότερη διεκδικήτρια».