7 πράγματα που (μάλλον) δεν γνωρίζατε για το Harry Potter

7 πράγματα που (μάλλον) δεν γνωρίζατε για το Harry Potter

Λίγο πριν κυκλοφορήσει η ταινία «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» (Fantastic Beasts and Where to Fins Them), η οποία βγαίνει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου, όλοι βρισκόμαστε σε ρυθμούς Harry Potter.

4833832-0657466987-hp_wp

Έτσι και το CineFix ετοίμασε ένα βίντεο με 7 πράγματα που, μάλλον, δεν γνωρίζετε για το Harry Potter. Εμείς, πάντα δεν γνωρίζαμε τα περισσότερα από αυτά!

Οι κοιτώνες των μαθητών

Καθώς τα χρόνια περνούν, οι κοιτώνες αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν οι χαρακτήρες της ταινίας. Αυτό που φαίνεται να μην αλλάζει είναι το μέγεθος των κρεβατιών.

Σκηνοθεσία

Την πρώτη ταινία θα σκηνοθετούσε ο Steven Spielberg, αλλά είχε διαφορές με την J.K. Rowling και τελικά την ταινία σκηνοθέτησε ο Chris Columbus. Ίσως μία από τις διαφορές που είχαν να ήταν ότι ο Spielberg, ήθελε άλλος ηθοποιός να υποδυθεί τον Harry Potter.

Το λάθος χρώμα των ματιών

Στα βιβλία τα μάτια του Harry Potter έχουν πράσινο χρώμα, αλλά ο λόγος που στις ταινίες δεν μπορούσαν να κάνουν τα μάτια του Daniel Radcliffe πράσινα είναι ότι είχε κακή αντίδραση στους χρωματιστούς φακούς επαφής και ήταν μεγαλύτερος κόπος να προσπαθήσουν να τους αλλάξουν χρώμα. Στο τέλος, ακόμα και η J.K. Rowling θεώρησε ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Βόλντεμορτ

Ξέρουμε ότι ο Ralph Fiennes έπαιζε τον ρόλο του Βόλντεμορτ, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι ο ηθοποιός που έπαιζε τον νεαρό εαυτό του είναι συγγενής του και συγκεκριμένα, ανιψιός του.

Quidditch

Το Quidditch ήταν ένα μεγάλο κομμάτι όλων των ταινιών και το ίδιο και οι ιπτάμενες σκούπες με τις οποίες παιζόταν. Οι άνθρωποι που έφτιαχναν όλα τα props είχαν ένα δύσκολο έργο με τις συγκεκριμένες σκούπες, αφού αφενός έπρεπε να μοιάζουν μαγικές και αφετέρου να είναι αρκετά ανθεκτικές ώστε να μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός ενήλικα.

Moaning Myrtle

Όλοι οι ηθοποιοί μεγάλωσαν μπροστά στα μάτια μας, καθώς περνούσαν τα χρόνια, και οι περισσότεροι είναι στην ηλικία του ρόλου που υποδύονται. Υπάρχει μία ηθοποιός, όμως, η οποία ήταν 22 χρόνια μεγαλύτερη από τον ρόλο που υποδύεται. Πρόκειται για τον ρόλο της «Μυρτιάς που κλαίει» (Moaning Myrtle), το 14χρονο φάντασμα που υποδύεται στην πραγματικότητα η Shirley Henderson, που τότε ήταν 36 ετών.

Το χαρακτηριστικό σημάδι

Έγιναν 8 ταινίες μέσα σε 10 χρόνια και όλο αυτόν το διάστημα, οι υπεύθυνοι των ταινιών έβαλαν γύρω στις 2.000 φορές το χαρακτηριστικό σημάδι στο κούτελο του Daniel Radcliffe. Επιπλέον χρειάστηκαν 160 ζευγάρια γυαλιά μυωπίας, μέσα σε αυτό τον διάστημα. Ο λόγος δεν ήταν ότι ο Daniel Radcliffe τα έσπαγε, αλλά ότι κάποιος τα έκλεβε συνέχεια για να τα πουλήσει στο διαδίκτυο!