Παιδί και αλλεργίες: 4 πράγματα που πρέπει να προσέxετε

Παιδί και αλλεργίες: 4 πράγματα που πρέπει να προσέxετε!

Τα παιδιά πρέπει να μπορούν να παίζουν ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους και στον καθαρό αέρα.

αλλεργίες

Για ένα παιδί που υποφέρει από εποχικές αλλεργίες όμως, υπάρχει πάντα η ανησυχία ότι ίσως είναι προτιμότερο να μείνει μέσα στο σπίτι.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε, προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας μπορεί να αναπνεύσει ελεύθερα όλο το χρόνο.

Πλύνετε αμέσως τα ρούχα που έχουν εκτεθεί σε γύρη

Η διασκέδαση και η ακαταστασία είναι ταυτόσημες έννοιες για τα περισσότερα παιδιά. Η βρωμιά και η γύρη μπορούν εύκολα να μεταφερθούν μέσα στο σπίτι, ακόμη και αν τα παιδιά θυμηθούν να σκουπίσουν τα πόδια τους στο χαλάκι εισόδου. Συμβουλέψτε τα παιδιά να βγάζουν τα ρούχα τους αμέσως μόλις μπουν στο σπίτι και να τα βάζουν κατευθείαν στα άπλυτα ή στο πλυντήριο, ώστε να μην αφήνουν ίχνη γύρης ή άλλων αλλεργιογόνων στον καναπέ, τα κρεβάτια, τις καρέκλες κλπ.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα επίπεδα γύρης μέσω σχετικής εφαρμογής, προκειμένου να συμβουλεύετε τα παιδιά πότε μπορούν να παίξουν έξω και να προγραμματίζετε καλύτερα το πλύσιμο των ρούχων τους.

αλλεργίες

Καθαρές επιφάνειες

Οι καθαρές επιφάνειες και τα τακτοποιημένα ράφια δεν είναι μόνο ευχάριστα στο μάτι, αλλά βοηθούν και τα παιδιά με αλλεργίες.

Το γρήγορα καθημερινό σκούπισμα των εσωτερικών επιφανειών απομακρύνει τη σκόνη και τη γύρη, ώστε να παιδιά, αφού απολαύσουν το χρόνο έξω, να επιστρέφουν σε ένα καθαρό περιβάλλον.

αλλεργίες

Τα απαραίτητα αξεσουάρ για κάθε εποχή

Τα εποχικά αξεσουάρ παρέχουν ισχυρή προστασία από τα αλλεργιογόνα. Είναι για παράδειγμα απαραίτητο το παιδί να φοράει καπέλο και γυαλιά ηλίου, τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Αλλά και κασκόλ όταν ο καιρός είναι ψυχρός.

Έτσι είναι καλύτερα προφυλαγμένο από την είσοδο των σωματιδίων της γύρης στα μάτια και τα μαλλιά. Μην ξεχνάτε μόνο ότι όταν το παιδί τα φοράει όσο παίζει σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει και αυτά να καθαριστούν, ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά.

αλλεργίες

Υγρά μαντηλάκια

Όλοι οι γονείς ονειρεύονται τη μέρα που θα απαλλαγούν απ’την τσάντα με τα αντικείμενα για τη φροντίδα μωρών και παιδιών. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα υγρά μαντηλάκια αποτελούν το μυστικό σας όπλο για την καταπολέμηση της βρωμιάς και της σκόνης. Ειδικά για τα παιδιά που υποφέρουν από αλλεργίες, αυτά τα μαντηλάκια είναι ακόμα πιο σημαντικά. Χρησιμοποιήστε τα για να σκουπίσετε τις επιφάνειες σε μια υπαίθρια καφετέρια ή ένα παγκάκι κάτω από ανθισμένα δέντρα. Και φυσικά τα χέρια των παιδιών μετά από το παιχνίδι στο πάρκο ή κάποιο άλλο εξωτερικό χώρο.

Πηγή: popsugar.com