Μάθε πώς να κρατήσεις μια σχέση από απόσταση

Μάθε πώς να κρατήσεις μια σχέση από απόσταση

αποσταση 2

Μην καταδικάζεις τη σχέση λόγω της απόστασης
Οι περισσότερες σχέσεις εξ αποστάσεως δεν λειτουργούν επειδή τα μέλη της δεν πιστεύουν σ’αυτή. Αν το ζευγάρι δεν πιστεύει στην επιτυχία της σχέσης του, όποια κι αν είναι η φύση της σχέσης, την καταδικάζει από μόνο του εξ αρχής.

Επικοινώνησε σωστά
Για εσάς η επικοινωνία είναι το μαγικό κλειδί για την επιτυχία της σχέσης. Ένα οποιοδήποτε ζευγάρι χρειάζεται να επικοινωνεί λειτουργικά. Εσύ που είσαι σε σχέση εξ αποστάσεως χρειάζεται να επικοινωνείς ακόμη πιο αποτελεσματικά. Ο χρόνος είναι λίγος. Εκμεταλλεύσου τον. Ένας καβγάς από απόσταση είναι πιο επώδυνος και ίσως έχει περισσότερες αρνητικές συνέπειες. Εστίασε στα πραγματικά σημαντικά και συζήτησε εποικοδομητικά.

Εστίασε στα συναισθήματα σου
Για να επικοινωνήσεις χρειάζεται να εστιάσεις στα συναισθήματά σου. Να παρατηρείς τον εαυτό σου πώς νιώθει. Αν υπάρχει κάτι σημαντικό για σένα μοιράσου το. Μην ξεχνάς ότι η σχέση τελειώνει όταν ο ένας σταματά να έχει αιτήματα από τον άλλο. Αν χρειάζεσαι κάτι ζήτησέ το.

Ξεκαθάρισε τη θέση σου
Είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρο για τον καθένα το πώς βλέπει τη σχέση ο άλλος. Είναι κάτι πρόσκαιρο για σένα; Είναι αποκλειστικό; Είναι κάτι με προοπτική; Τι είδους προοπτική; Είναι καλό να τεθούν αυτά τα ζητήματα χωρίς ενοχές και ταμπού, προκειμένου να μην υπάρχουν εκπλήξεις αλλά και γιατί ο προσδιορισμός της σχέσης σας θα της δώσει και ταυτότητα.

Όρισε ένα καθημερινό τηλεφωνικό ραντεβού

Μην αφήνεις τις ημέρες να περνούν χωρίς να μιλάς με τον σύντροφό σου (είτε τηλεφωνικά, ή ακόμη καλύτερα μέσω Skype). Προσπάθησε να διατηρείς ένα κλίμα αντίστοιχο με την σχέση που θα είχες εάν θα ήσασταν κοντά. Να έχετε για παράδειγμα, ένα άτυπο καθημερινό ραντεβού επικοινωνίας (πχ μετά τη δουλειά σου ή τη δική του ή πριν τον ύπνο) και να μην το παραλείπετε εκτός απροόπτου.

Κανόνισε την επόμενη συνάντηση

Μην αφήνεις στην τύχη το πότε θα ξαναβρεθείς με τον σύντροφό σου. το να γνωρίζεις περίπου πότε θα ξαναβρεθείτε δίνει κίνητρο και νόημα στη σχέση για να αφοσιώνεσαι σε αυτήν κάθε μέρα που θα περνάει.

Μοιραστείτε τις ίδιες δραστηριότητες

Κι όμως μπορείτε να κάνετε πράγματα μαζί ακόμη κι αν είστε σε απόσταση. Κανονίστε να δείτε την ίδια ταινία, την ίδια εκπομπή ή διαβάστε μαζί το ίδιο βιβλίο.

Άφησε τα σημάδια σου

Άφησε κάποιο post που θα διαβάσει σε ανύποπτο χρόνο, δώσε του μια μπλούζα σου ή πάρε μια δική του.

Μην ψάχνεις για τον αντικαταστάτη

Ίσως νιώθεις ανασφάλεια, ίσως μοναξιά, όμως αν αυτή η σχέση μέσα σου αξίζει, μην ψάχνεις το τρίτο άτομο που θα αναπληρώνει το κενό του συντρόφου σου. η κατάσταση αυτή απλά θα σε μπερδέψει, θα σε κουράσει αλλά και δεν θα σου επιτρέψει να αφοσιωθείς σε καμία από τις δυο σχέσεις

Έλεγξε τη ζήλια σου

Η σχέση εξ αποστάσεως δοκιμάζει την εμπιστοσύνη σας καθημερινά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν θα υπάρχει μέλλον στη σχέση, όπως και σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης. Έλεγξε τις σκέψεις σου και εστίασε στα θετικά σου αλλά και στα θετικά που εισπράττεις από τον άλλο.

Ωστόσο, μην την κρατάς για τους λάθος λόγους. Μήπως η σχέση εξ αποστάσεως μοιάζει μια γοητευτική πρόκληση την οποία θέλεις να αποδείξεις ότι μπορείς να κερδίσεις; Μήπως με μια τέτοια σχέση αποφεύγεις την ουσιαστική δέσμευση για τους δικούς σου λόγους;

Σε όποια σχέση κι αν έχουμε το σημαντικότερο είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Μόνο τότε μπορούμε να εξελιχθούμε και να νιώσουμε πλήρεις.

Να είσαι καλά!

Δείτε επίσης :

Θέλεις πίσω τον πρώην??? Δες πως…!!!

4 αλάνθαστοι τρόποι για να τον κάνετε να σας ερωτευτεί!

Ποιο ζώδιο είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης…

Τι γνώμη έχουν οι άντρες για το ζώδιο μιας γυναίκας;