Συνέντευξη Λαφαγιέτ στο περιοδικό της Euroleague

 

10718280_10204715304544642_953959657_o

 

Το τηλεοπτικό περιοδικό της Ευρωλίγκας επιστρέφει ενόψει της νεάς σεζόν και μάλιστα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τον Όλιβερ Λαφαγιέτ ο οποίος εξηγεί τα μυστικά του πικ εν ρολ.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Θρύλου λέει: “Θέλω να διατηρήσω θετικό το σουτ μου. Να είναι καλά τα σουτ μου στον αγώνα κυρίως” την ώρα που δοκίμαζε το… χέρι του από τα έξι μέτρα.

Στην συνέχεια ο “Λάφι” τόνισε: ‘Εχουμε έναν πολύ μεγάλο ηγέτη, που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα εδώ και πολύ καιρό τον Σπανούλη, ο οποίος θέλει να βοηθήσει ώστε ο καθένα να έχει ελευθερα σουτ” λέει και συνεχίζει για το… πικ εν ρολ:

“Κάνεις προσποίηση από τα δεξιά και αν την.. πατήσει ο αμυνόμενος τότε περνάς από την αριστερή πλευρά από το σκριν και κοιτάς για τον ψηλό ο οποίος σου ζητάει την πάσα στην κίνηση του προς το καλάθι. εσύ είτε το εκμεταλλεύεσαι αυτό, είτε σουτάρεις, είτε πασάρεις κάθετα στην γωνία. Τα βασικά πράγματα δηλαδή του πικ εν ρολ.

Όταν βρίσκεσαι κοντά στην γραμμή και ο συμπαίκτης σου έρχεται για σκριν, ντριπλάρεις δύο φορές, κοιτάς για τον ψηλό τους πασάρεις από κοντά, περνάς δίπλα από το κορμί του, σου πασάρει απευθείας (hads off) και έτσι έχεις ένα εύκολο και ελεύθερο σουτ πίσω από τον ψηλό σου και αυτά είναι που δουλεύεις κάθε προετοιμασία αναφορικά με το πικ εν ρολ».

[youtube id=”lkxFTZVxkpc” width=”620″ height=”360″]