Σφαιρόπουλος: “Η καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην αυταπάρνηση και στην ομαδικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στη νίκη επί των Βάσκων. «Η καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει στο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα» δήλωσε ο coach του Ολυμπιακού.

12294813_1680835402152129_333218781275199274_n

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος αφού παρά τις σημαντικές απουσίες, είδε τους παίκτες του να αποδίδουν άριστα και να παίρνουν τη νίκη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανέφερε αρχικά, «Είναι μία παλικαρίσια νίκη για την ομάδα μας, μία νίκη που προήλθε από δύο παράγοντες: Πρώτος η ομαδικότητα που είχαμε στην άμυνα και στην επίθεση, δεύτερος ήταν η αυταπάρνηση των παικτών. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, παίζαμε με μία ομάδα που ήρθε να διεκδικήσει την πρώτη θέση, ξέρανε ότι είχαμε πολλές απουσίες, ελέγξαμε σε όλη τη διάρκεια το παιχνίδι.

Αναγκάσαμε μία φύσει επιθετική ομάδα, να βάλει 6 πόντους στην πρώτη περίοδο, 22 στο ημίχρονο και 52 σύνολο, όταν έχει 84 μ.ο. εκτός έδρας. Η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη, η άμυνα ήταν καταπληκτική. Είναι η άμυνα που θέλω να παίζουμε. Σίγουρα στην επίθεση δεν βρεθήκαμε σε πολύ καλή μέρα, χάσαμε πολλά λέι απ, δύο-τρεις φορές η μπάλα μπήκε και βγήκε από το καλάθι.

Παρ’ όλα αυτά η άμυνα έδωσε το παιχνίδι και σίγουρα κάποια καλάθια χάθηκαν από την κούραση και την υπερπροσπάθεια. Είναι μία πολύ μεγάλη νίκη αναλογιζόμενοι τα μειονεκτήματα και απώλειες που έχουμε. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να ξεκουράσουμε τους παίκτες και να τους κρατήσουμε φρέσκους και, τρίτον, να δούμε αυτούς που αναρρώνουν πότε θα είναι έτοιμοι να παίξουν για να έχουμε το ρόστερ που έχουμε σχεδιάσει.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για την παλικαριά τους και την αυταπάρνηση. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ήρθε και συμπαραστάθηκε, μπορεί το παιχνίδι να μην ήταν ποιοτικά πολύ καλό, όμως ήταν υπερπροσπάθεια και ο κόσμος το είδε αυτό, είδε πως πάλεψαν σε κάθε φάση και χειροκρότησαν την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Τον θέλουμε κοντά μας. Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη άμυνα που παίξαμε. Το ροτέισον ήταν πολύ μικρό, άρα έκαναν μεγάλη προσπάθεια, εναντίον μίας ομάδας με πολλή ενέργεια. Είχαμε και ψυχικά αποθέματα. Η άμυνά μας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου».

Για την άμυνα: «Είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει το διάστημα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

Για τον Αθηναίου: «Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε παίκτες, η νίκη ήρθε από προσπάθεια όλων των παικτών, όλης της ομάδας, είχαμε αλληλοκαλύψεις και αυγό γίνεται όταν είσαι ομάδα με όλη τη σημασία. Για αυτό κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Μόνο όταν είσαι πραγματική ομάδα μπορείς να ανταπεξέλθεις. Ο Αθηναίου είναι ένας παίκτης που τον πιστεύουμε. Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα που έπαιξε στην τελευταία περίοδο, ενώ όταν ξεκίνησε είχε κάποιες άσχημες άμυνες, μετά όταν έπρεπε να παίξε το έκανε. Εχει και το μακρινό σουτ και την επαφή να παίξει pick ‘n’ roll, είναι άλλος ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη: «Έχει ένα διάστρεμμα από τη φάση όταν προσγειώθηκε από το σουτ που έκανε. Θα δούμε αύριο πως είναι το πόδι του, πόσο πονάει και τα λοιπά».