Σταθερά στην 20άδα των mock draft ο Ποκουσέφσκι (pic)

Η αλήθεια είναι ότι όποιος είχε την άνεση να παρακολουθήσει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Β, μόνο καλά λόγια θα είχε να πει για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Αυτήν την στιγμή, οι άνθρωποι του ΝΒΑ έχουν στραμμένα τα μάτια τους επάνω στον νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Σε κάθε Mock Draft που δημιουργείται στα μεγάλα sites των ΗΠΑ, ο «Πόκου» είναι μέσα στους πρώτους 30 που αναμένεται να επιλεχθούν στα καλοκαιρινά draft. Οι θέσεις που τον κατατάσσουν ποικίλουν από την 16η έως και την 30η τον έχουν τοποθετήσει οι ειδικοί της λίγκας και αυτήν η αυξομείωση έχει να κάνει ξεκάθαρα με το γεγονός πως ο 18χρονος είναι από τους παίκτες που χρειάζονται αρκετή δουλειά, για να δέσει το κορμί του και να γεμίσει μυς ώστε να μπορεί να σταθεί στην κορυφαία λίγκα του μπάσκετ παγκοσμίως.

Άρα αυτό είναι το στοίχημα ουσιαστικά για όποιον επιλέξει τον Ποκουσέφσκι.

Αυτήν την φορά λοιπόν ήταν η σειρά του πασίγνωστου The Ringer να ασχοληθεί με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού. Στο δικό του mock draft λοιπόν τον τοποθετεί στην 20η θέση!

Το scouting report του The Ringer τον παρομοιάζει με το στυλ του Ντέτλεφ Σρεμπφ, του Λαμάρ Όντομ, αλλά και του Ντράγκαν Μπέντερ. Οι Αμερικάνοι είναι λάτρεις των στατιστικών και για αυτό παρουσιάζουν τα πεπραγμένα του στην Α2 με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού ενώ στη συνέχεια καταγράφουν τα συν και τα πλην του, με το κείμενο να τονίζει ότι πρόκειται για αθλητή με εξαιρετική τεχνική κατάρτηση την ώρα βέβαια που δεν γίνεται να μην αναφέρει την αδύναμη σωματοδομή του.