Σπανούλης: «Δεν θα είναι φιλικό»

Σπανούλης: «Δεν θα είναι φιλικό»

Ανυπόμονος για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν στην «Κόμπανκ Αρένα» οι φίλοι Ερυθρού Αστέρα και Ολυμπιακού δηλώνει ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη.

101540

Άλλο φιλία, άλλο καθήκον… Ο Βασίλης Σπανούλης τα έχει διαχωρίσει καλά στο μυαλό του και με δηλώσεις του στη σερβική Novosti έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το φιλικό κλίμα στον αποψινό αγώνα μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Ολυμπιακού, που απορρέει από τις σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων, δεν κάνει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από το στόχο που είναι η νίκη.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα και πραγματικά ανυπομονούμε γι’ αυτό. Όμως ξέρουμε καλά πώς να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Πρέπει απλώς να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ωραία λόγω της σχέσης των δύο ομάδων, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι φιλικό ματς. Άλλωστε μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Αν δεν παίζαμε για τη νίκη, δεν θα παίζαμε μπάσκετ», δήλωσε ο αρχηγός των Πειραιωτών.

«Από την ομάδα μου περιμένω να παρουσιάσουμε βελτίωση και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, αμυντικά και επιθετικά. Με τον νέο μας προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλο, δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο αφομοιώνοντας τη φιλοσοφία του. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ επικίνδυνος στην έδρα του. Παίζει με πολλή ενέργεια, που την παίρνει από τους φιλάθλους του. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να νικήσουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός μπορεί φέτος να κατακτήσει την Ευρωλίγκα για τέταρτη συνεχή χρονιά, απάντησε χαμογελώντας «επόμενη ερώτηση».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «… στο Βελιγράδι έχω φίλους, σαν τον Μάρκο Κέσελ, με τον οποίο κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα το 2012. Ελπίζω να τον δω πριν ή μετά το παιχνίδι».