Μπαρτζώκας: «Δεν ήταν σωστή η προσέγγισή μας»

Τα λάθη των παικτών του Θρύλου τα οποία οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια τη Ρεάλ, υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

efa73e7d2f9af0d88536a4cd02992923_XL

 

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έκανε απόψε το 1-0 καθώς έδειξε να το θέλει περισσότερο. Εμείς δεν παίξαμε όσο αποφασιστικά έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Δεν ήταν σωστή η προσέγγιση μας στο ματς.

Είχαμε τονίσει πως δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στη Ρεάλ να πάρει εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και να μην ανοίξει ο ρυθμός, αλλά δεν το καταφέραμε και ο ρυθμός άνοιξε από δικά μας λάθη στην επίθεση.

Κάναμε 15 λάθη εκ των οποίων τα 11 ήταν κλεψίματα και έδωσαν αιφνιδιασμούς στους αντιπάλους μας. Δεν ήταν σωστή η προσέγγιση μας και εάν θέλαμε να έχουμε τύχη να κερδίσουμε το ματς έπρεπε να μην τους επιτρέψουμε να βρουν εύκολους πόντους.

Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης είτε κάνεις νίκη, είτε ήττα, έχει μεγάλη σημασία πως προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι. Και εμείς θα πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε σωστά για το επόμενο ματς. Θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για νίκη εδώ».

Σε ερώτηση για το εάν ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε πως «είναι πολύ ποιοτικός παίκτης ο Ρούντι, πήρε κάποιες προσωπικές φάσεις, ήταν κάτι που το περιμένανε. Έχει παίκτες η Ρεάλ να πάρει πόντους, εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε».

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για τη μη χρησιμοποίηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι μετά το ξεκίνημα του ματς και εάν ο Γεωργιανός σέντερ είχε κάποιον τραυματισμό. «Παίξαμε συγκεκριμένη άμυνα με τους ψηλούς μας, δεν είχε τίποτα ο Γκιόργκι. Ήταν απόφαση τακτικής και γι’ αυτό δεν έπαιξε ξανά».

Τέλος ο 48χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για το εάν ο Βασίλης Σπανούλης ήταν υπερβολικά μόνος του. «Όχι δεν θεωρώ πως ήταν έτσι. Εμείς στηριζόμαστε στο ομαδικό παιχνίδι, ο κύριος εκφραστής είναι ο Σπανούλης σε σκορ και δημιουργία, αλλά στα ματς που κερδίζουμε έχουμε συνεισφορά από όλους.

Το θέμα μας είναι πως κάποιοι παίκτες μας απόψε που ήταν ανενεργοί θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση στο επόμενο ματς και να μας βοηθήσουν».