Σπανούλης: «Περήφανος ως Έλληνας»

spanoulis_vravefsi

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος από την βράβευσή του.

«Τι να πω μετά από τόσα όμορφα λόγια! Είναι τιμή που βρίσκομαι ανάμεσά τους. Είναι λόγια που με κάνουν περήφανο για τον χαρακτήρα και τις αρχές που μου έδωσε η οικογένειά μου»,σχολίασε ο Σπανούλης και πρόσθεσε:

«Το μπάσκετ είναι μια μικρογραφία της ζωής. Είναι η ανώτατη τιμή αυτό το βραβείο. Είναι ένα βραβείο που αντιπροσωπεύει εκτός από μένα και όλη την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες. Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε. Αντιπροσωπεύει και την ομάδα μου, γιατί χωρίς τον Ολυμπιακό δεν θα είχα αυτή την απόδοση. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτό το βραβείο θα κοσμεί την βιβλιοθήκη μου και την καρδιά μου. Είμαι περήφανος που κατακτήθηκε από έναν Έλληνα».

Ο διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος είπε πως: «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Αυτό το βραβείο δείχνει και ποια είναι η θέση του στην κοινωνία μας. Αυτό το βραβείο θα έχει ξεχωριστεί θέση ανάμεσα σε όσα έχει κερδίσει στην καριέρα του».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, τέλος, είπε πως: «Είδα στο βλέμμα του καλή ψυχή και του είπα ότι κάθε φορά που ένας Έλληνας παίρνει ένα διεθνές βραβείο, βραβεύεται μαζί του και η Ελλάδα».