Το γήπεδο του Θρύλου στο Ελληνικό που φτιάχνουν Αγγελόπουλοι και Λάτσης!

Το γήπεδο του Θρύλου στο Ελληνικό που φτιάχνουν Αγγελόπουλοι και Λάτσης!

Αγγελόπουλοι

Ένα όνειρο των Αγγελόπουλων, το οποίο είχαν στα σκαριά αρκετά χρόνια πριν και η ιδέα δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό τους, ένα όνειρο όμως και των φίλων του Ολυμπιακού βρίσκεται προ των πυλών. Το γήπεδο του Ολυμπιακού. Το ΔΙΚΟ του υπερσύγχρονο, μοντέρνο, με τις καλύτερες και πιο εξελιγμένες προδιαγραφές που θα στεγάσει ΟΛΟ τον μπασκετικό Ολυμπιακό βρίσκεται πλέον στα σκαριά.

Αγγελόπουλοι

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι Αγγελόπουλοι και η Lamda Development του Λάτση ετοιμάζουν το γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ελληνικό, το οποίο θα είναι το πιο σύγχρονο της Ευρώπης και τα βασικά χαρακτηριστικά του θα προέρχονται από αυτό της Άλμπα Βερολίνου, τη Mercedes-Benz Arena (πρώην O2 World).

Το καινούριο γήπεδο- το οποίο θα κατασκευαστεί στον χώρο του Ελληνικού (σ.σ. δεν μιλάμε για το παλιό γήπεδο του Πανιωνίου αλλά για ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ) και μέσα από τη φωτογραφία του χάρτη το gavros.gr σας παραθέτει την ακριβή τοποθεσία του- αποτελεί μέρος του μεγαλεπήβολου έργου στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου με το «Μητροπολιτικό Πάρκο» που θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και εμπλέκονται επενδυτές «κολοσσοί».

Το γήπεδο περιλαμβάνεται στο «Master Plan» που έχει καταθέσει η Lamda Development και αναφέρεται ως «Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο» και βρίσκεται στο μέρος του Ελληνικού, προς την Λεωφ. Βουλιαγμένης, δίπλα στο νέο Mall.

Αγγελόπουλοι

ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στο δια ταύτα… Το όλο εγχείρημα βρίσκεται στο… ξεκλείδωμά του και οδεύει προς τις τελικές υπογραφές από την Κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, είχε συνάντηση με τη Lamda που έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο αυτό έργο και ενημερώθηκε σχετικά και οδεύουμε για τις σχετικές υπογραφές, έχοντας μάλιστα «ανοίξει» και η άδεια για το καζίνο, κάτι που αποτελούσε βασική παράμετρο. Μόλις υπάρξει τελική έγκριση από την Κυβέρνηση, θα υπογράψουν οι Αγγελόπουλοι με την Lamda του Λάτση! Οι ομάδες εργασίας, του Ολυμπιακού και της Lamda εργάζονται μυστικά πάνω στο project αυτό τα τελευταία τρία (3) χρόνια και αν το όλο έργο στο Ελληνικό είχε προχωρήσει νωρίτερα, τώρα ο Ολυμπιακός θα ήταν ήδη μέσα στο γήπεδό του!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΕΦ

Πλέον μπορούν να καταλάβουν άπαντες, γιατί και για ποιους λόγους δεν προχώρησαν οι Αγγελόπουλοι με το ΣΕΦ, το οποίο ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην Υφυπουργός ήθελε ωσάν τρελός και παλαβός να το παραχωρήσει στους Αγγελόπουλους και τον Ολυμπιακό. Το ΣΕΦ όμως είναι πεπαλαιωμένο και για να δημιουργηθεί σύγχρονο γήπεδο, το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο από αυτό του νέου γηπέδου στο Ελληνικό, το οποίο όμως δεν θα είναι μόνο ένα… κλειστό γήπεδο μπάσκετ!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΟΥ

Το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού λοιπόν, θα είναι χωρητικότητας 15.000 θέσεων και το κόστος κατασκευής του θα ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Θα περιλαμβάνει: 32 σουίτες, 6 εστιατόρια, βοηθητικό γήπεδο, μπαρ, ακόμα και… παιδικό σταθμό, ώστε να μπορούν οι γονείς να αφήσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και να απολαύσουν τους αγώνες. Θα έχει 6 υπόγεια πάρκινγκ για 1.500 αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν και εξωτερικοί αθλητικοί χώροι.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ «AEG»

Για την λειτουργία του γηπέδου υπάρχουν σκέψεις για συνεργασία, ώστε να είναι υπεύθυνη η Αμερικάνικη εταιρεία «AEG». Μιλάμε για έναν Παγκόσμιο κολοσσό στην διαχείριση γηπέδων, καθώς ήδη τις ανήκουν η «O2 Arena» στο Λονδίνο (σ.σ. όπου έγινε το Final 4 του 2013 το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός), το «Mercedes Benz» του Βερολίνου (σ.σ. έγινε το Final 4 του 2009), το «Staples Center» των Lakers στο Λος Άντζελες, καθώς και το «Accor Hotels Arena», το πρώην «Παλέ ντε Μπερσύ» όπου είχε γίνει το Final 4 του 2010 στο Παρίσι.

ΟΝΟΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

Όπως συνηθίζεται στη σύγχρονη εποχή, το όνομα του γηπέδου θα έχει την ονομασία χορηγού, με ένα αντίτιμο εκατομμυρίων για τα ερχόμενα έτη. Βλέπετε, το γήπεδο δεν θα αποτελεί μόνο τη «στέγη» του Ολυμπιακού αλλά θα προσφέρει ΕΣΟΔΑ στην ομάδα, η οποία ζημιώνεται πολλά εκατομμύρια χρόνο με το χρόνο και αναγκάζονται οι Αγγελόπουλοι σε απανωτές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Θα φέρνει χρήματα στα ταμεία, καθώς θα διοργανώνονται συναυλίες και περίπου 80 events ετησίως, που παράλληλα θα χρηματοδοτούν και την λειτουργία του, το κόστος της οποίας θα είναι υψηλό. Ενδεχομένως να φιλοξενηθεί και Final 4 Ευρωλίγκας αλλά και αγώνας ΝΒΑ στο πλαίσιο του NBA tour στην Ευρώπη. Έχουν υπάρξει ήδη κάποιες επαφές με εταιρείες που ενδιαφέρονται, ενώ, φυσικά είναι ενήμερες εδώ και καιρό οι μεγάλες εταιρείες χορηγοί του Ολυμπιακού και θα αποτελέσουν τους βασικούς συνεργάτες του νέου γηπέδου.

Δείτε τη συνέχεια στο https://www.gavros.gr/