Σφαιρόπουλος: “Βοήθησε η εμπειρία”

Στις πτυχές που συνέβαλαν καταλυτικά, ώστε ο Ολυμπιακός να επιβληθεί με χαρακτηριστική άνεση του Κόροιβου, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1227663

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του εμφατικού 70-87 επί της νεοφώτιστης ομάδας της Αμαλιάδας, κατέστησε σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν βλέπει καμία ομάδα ως υποδεέστερη, σημειώνοντας ότι οι παίκτες του αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα:

«Ξέραμε ότι θα είχαμε μια δύσκολη αποστολή με μια ομάδα που όσες νίκες έχεις κάνει τις έχει κάνει στην έδρα της, έχει κερδίσει ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια ομάδα που θα μας έβαζε δύσκολα. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου και ως το τέλος του ημιχρόνου χάσαμε τη συγκέντρωση μας, κάναμε κάποια επιπόλαια λάθη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δώσαμε εύκολους πόντους και πίστη στον Κόροιβο, η διαφορά μίκρυνε.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση, δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, αλλάξαμε ρυθμό, βγάλαμε τον Κόροιβο με την άμυνα μας από το πλάνο του, διασπάσαμε σωστά το πρέσινγκ τους, γυρίσαμε καλά τη μπάλα, οπότε όταν σταματάς τον αντίπαλο σου στην άμυνα και γυρίζεις καλά τη μπάλα στην επίθεση, έρχεται και η διαφορά που θες κόντρα σε μια ομάδα που κατά τη γνώμη μου αξίζει να μείνει στην Α1, βοηθάει το μπάσκετ και την περιφέρεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς για την καλή δουλειά που κάνει και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του» είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού και στη συνέχεια τόνισε πως:

«Εμείς δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, καμία ομάδα δεν βλέπουμε ως υποδεέστερη. Ο Κόροιβος, όπως και όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αν δεν είσαι απέναντι τους όπως πρέπει, θα χάσεις. Εμείς προερχόμασταν από μεγάλη νίκη κόντρα στην Εφές πριν τρεις ημέρες, αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστείς.

Όταν προέρχεσαι από μεγάλη νίκη και μεσολαβεί μεγάλο ταξίδι πρέπει ο προπονητής να βρίσκει κίνητρο για τους παίκτες. Η εμπειρία των παικτών βοήθησε σε αυτό πολύ, οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές και όσοι απαρτίζουν την ομάδα δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο και αυτό είναι το σημαντικό».