Σφαιρόπουλος: “Κερδίσαμε και συνεχίζουμε”

Στις πτυχές, που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να έχει εικόνα νικητή και να του χαρίσει το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1259171

Στις πτυχές, που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να έχει εικόνα νικητή και να του χαρίσει το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε του 76-70 επί του ΠΑΟ στάθηκε τόσο στην αμυντική συνέπεια, αλλά και τις επιθετικές λύσεις που βρήκαν οι παίκτες του:

«Είδαμε ένα παιχνίδι με μεγάλη μαχητικότητα, αντάξιο της εμβέλειας των δύο ομάδων, με πολλές μάχες σώμα με σώμα, που δίκαια το κερδίσαμε. Ξεκινήσαμε καλά, στα πρώτα πέντε λεπτά είχαμε το προβάδισμα, αλλά κάπου εκεί σταματήσαμε να λειτουργούμε καλά στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και πήρε μια διαφορά αρκετά σημαντικά. Από εκεί και μετά παίξαμε μια εκπληκτική άμυνα, κάναμε ένα 18-0, γυρίσαμε στο παιχνίδι και είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε. Είναι χαρακτηριστικό πως είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ στο πρώτο μέρος, αλλά λόγω βιασύνης και νευρικότητας τα χάσαμε. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε, η ομάδα μπήκε διαφορετικά, συνέχισε την καλή της άμυνα, βάλαμε κάποια σουτ απέξω και πήραμε μια διαφορά.» ήταν το αρχικό σχόλιο του προπονητής του Ολυμπιακούμγ ια να συμπληρώσει:

«Γενικά ελέγξαμε το ρυθμό στο δεύτερο μέρος και στην τέταρτη περίοδο πήραμε μια διαφορά που ουσιαστικά μας έδωσε τη νίκη. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Όμως είναι μια σειρά αγώνων και η πίεση είναι στον γηπεδούχο. Τώρα η πίεση πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Εμείς απλά κάναμε το 1-0 και συνεχίζουμε. Εναντίον ζώνης δουλέψαμε καλά. Είδαμε μια ζώνη 2-1-2 με προσαρμογές, μια ζώνη 3-2 και μια με αλλαγές. Νομίζω τη διαβάσαμε καλά, αλλά είχαμε άστοχα σουτ. Θεωρώ περισσότερο το πρόβλημα δεν ήταν η λειτουργία μας απέναντι στη ζώνη, αλλά η νευρικότητά μας. Αν έχεις μια καλή άμυνα, μπορείς να βρεις και καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Είναι θετικό πως κάναμε μόνο 4 λάθη».