Η σιωπή του αρχηγού

Τόσες χαρές και λίγες οι πίκρες από την οικογένεια του Ολυμπιακού την τελευταία διετία. Ολα τα καλά έχουν και ένα τέλος όμως.

spanoulisΑπλά μία παύση κάνουν οι back to back πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι ανάγκασαν όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα να τους αποθεώνουν και να ζητούν ένα τους αυτόγραφο, μία φωτογραφία τους, ένα αναμνηστικό του μεγαλείου τους. Όλοι βέβαια εκτός από τους υπερόπτες οπαδούς των Μαδριλένων, οι οποίοι, με το στερητικό σύνδρομο των επιτυχιών και τα σημάδια φανερά από την κατοστάρα του Λονδίνου, απέδειξαν πόσο λιγόψυχοι είναι.

Αν υπάρχει όμως μία φυσιογνωμία κατά την αποχώρηση της ομάδας από την ισπανική πρωτεύουσα για τη χώρα μας που δεν μπορούσε να δεχτεί το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο ηγέτης του Θρύλου στο δεύτερο ματς της σειράς στο «Παλάσιος ντε Ντεπόρτες» δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν αφού υποστήριζε πως προτιμώ να τα πω όλα μετά το «διπλό» στο πέμπτο παιχνίδι.

Το πίστεψε ο αρχηγός, που ήταν μία… σκιά στο αεροδρόμιο. Απομονωμένος, καθόταν σε μία καφετέρια το βράδυ της Παρασκευής, με το κεφάλι χαμηλά σε μία απέραντη σιωπή. Ήταν τεράστια η φυσική κούρασή του, όμως σε σύγκριση με την ψυχική του έμοιαζε μηδαμινή. Η ίδια απολύτως εικόνα και τη στιγμή που κάθισε και στη θέση του στο αεροπλάνο, με τον Σπανούλη να βάζει τα χέρια του στο κεφάλι του και να μη βγάζει άχνα.

Ο ηγέτης των Πειραιωτών πάλεψε μέχρι την τελευταία ικμάδα της δύναμης του και το μόνο σίγουρο είναι ένα. Και του χρόνου θα δώσει τον αγώνα του ώστε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στην κορυφή της Ευρώπης..