Ενδιαφέρει ο Μουράτος

Πέρσι ο Ολυμπιακός κινήθηκε λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο για την απόκτηση του Δημήτρη Αγραβάνη και του Ιωάννη Παπαπέτρου και κάπως έτσι θα πράξει και φέτος, για την μελλοντική του ενίσχυση.

mouratosΟ Βασίλης Μουράτος αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο από την Εθνική Εφήβων που αγωνίζεται αυτές τις μέρες στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας, ενώ δύσκολα θα γίνει κίνηση για τον Δημήτρη Σταμάτη.

Ο γιος του παλιού «ερυθρόλευκου» Αντώνη Σταμάτη είχε εξετασθεί ενδελεχώς την περασμένη σεζόν από τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκριναν πως με το ύψος του (1,88) δεν μπορεί να αγωνισθεί στην θέση του σούτινγκ γκαρντ στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναμφίβολα είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο και ισχυρή προσωπικότητα, αλλά για να μπορέσει να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής, θα χρειαστεί να δουλέψει αρκετά (κάτι στο οποίο δεν θα υπάρξει πρόβλημα), αλλά και να έχει χρόνο συμμετοχής, πράγμα που είναι αδύνατο στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά, ο Μουράτος ναι μεν δεν έχει το ταλέντο του Σταμάτη στο σκοράρισμα, αλλά έχει μεγαλύτερο μπόι (1,95), έχει προοπτική να γίνει ένας ψηλός πλέι-μέικερ και παράλληλα δεν δεσμεύεται με ομάδα Α1 όπως ο Σταμάτης(Πανιώνιος), αλλά με τους Αγίους Αναργύρους της Α ΕΣΚΑ. Σαφώς και γι’ αυτόν θα απαιτηθεί ένα οικονομικό τίμημα, αλλά θα είναι μικρότερο από αυτό του Πανιωνίου.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει γίνει συζήτηση με τους Αγίους Αναργύρους, ενώ για τον παίκτη έχει κάνει προχωρημένες συζητήσεις η Νέα Κηφισιά.

Συνεπώς η απόκτηση του δεν είναι άμεση, αλλά θα γίνουν επαφές, από τις οποίες θα κριθεί…