Μπαρτζώκας: ”Να πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη και Ελλάδα”

Τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού στις μεταγραφές ανέλυσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

247736_750511801681415_7790777573658091944_n

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Media Day του Ολυμπιακού: 

Αναφορικά με τον προημιτελικό του Κυπέλλου και τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, είπε: «Δεν μπορώ να πανηγυρίζω επειδή πέσαμε με τον Παναθηναϊκό. Κατά διαβολική σύμπτωση παίζουμε ξανά εκτός έδρας, αν και φέτος θα είναι χωρίς κόσμο. Εμείς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτική για ένα παιχνίδι. Θα είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε, με βάση τις δύο σημαντικές μας απουσίες. Δεν κοιτάζουμε πώς θα είναι ο αντίπαλος και προετοιμάζουμε την ομάδα μας όσο καλύτερα γίνεται». 

Για τη φιλοσοφία της ενίσχυσης του Ολυμπιακού, είπε: «Το σκεπτικό είναι ο Ολυμπιακός, που είναι κλαμπ με μεγάλες προσδοκίες κι απαιτήσεις να συνεχίσει να βαδίζει σε επιτυχίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να προσθέσει αθλητικότητα, ενέργεια και εμπειρία από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Και για τους τρεις ξένους που πήραμε οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε ήταν οι καλύτερες. Είχαμε μια δύσκολη περσινή χρονιά. Μετά από δύο συνεχείς Ευρωλίγκες, οι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν ανάρπαστοι και κάποιοι από αυτούς εξαργύρωσαν αυτή την επιτυχία. Πέρσι είχαμε την αλλαγή επτά παικτών, ενώ φέτος ήμασταν στην ευχάριστη θέση να έχουμε μόνο τρεις προσθαφαιρέσεις. Νιώθουμε ότι το υλικό μας είναι έτοιμο για να ανταποκριθεί». 

Σχετικά με την επιλογή των ψηλών με αθλητικά στοιχεία, είπε«Η εξέλιξη του μπάσκετ βάσει των κανονισμών πάει στην ταχύτητα και στην αθλητικότητα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα μεγάλο κορμί σαν σέντερ, κάτι που δεν είχαν οι αντίπαλοι. Μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον παίκτη, αλλά η απόφασή μας ήταν να επενδύσουμε στην αθλητικότητα. Αν το πρώτο πράγμα που μετρά είναι η ταχύτητα, με βάση αυτό το πράγμα κινηθήκαμε». 

Μιλώντας για τους πολλούς ξένους που πέρασαν από την ομάδα, είπε: «Είναι προφανές όταν χτίζεις μια ομάδα, να ελπίζεις ότι αυτοί που ξεκινούν μια δουλειά θα την τελειώσουν κιόλας. Πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε τον Λο, που ήταν πολύ σημαντικός, ενώ οι διεθνείς μας είχαν προβλήματα και πολλοί από αυτούς δεν επανήλθαν ποτέ στην κατάσταση που ήταν. Οι αλλαγές και οι προσθήκες είχαν να κάνουν με αυτή την κατάσταση. Μακάρι φέτος να τελειώσουμε τη χρονιά όπως ξεκινήσαμε, αλλά τι μπορεί να συμβεί στην πορεία της σεζόν δεν το ξέρει κανείς». 

Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσει τις απουσίες των Παπαπέτρου και Ντάρντεν, είπε: «Είναι σημαντικές απώλειες. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Λοτζέσκι σε αυτή τη θέση. Πήρατε μια ιδέα για το πώς προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό. Ή θα παίξουμε με τρία γκαρντ ή θα βάλουμε δύο φόργουορντ. Ο Τρεμέλ πάντως δεν θα αργήσει να επιστρέψει, θα χάσει 2-3 επίσημα παιχνίδια. Είναι ένας αθλητής που είναι μεν 33 ετών, αλλά δουλεύει περισσότερο από 17χρονο».