25.000.000 ευρώ στο Δημόσιο

olympiakos-bc

Νέα ανακοινώση εξεδώσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την οποία αφήνει αιχμές για την φορολόγηση στην οποία έχει υποβληθεί ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτίκα η ανακοινώση:

H διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει επανειλημμένα δηλώσει, προς κάθε κατεύθυνση, την ανάγκη διαφάνειας και ίσων όρων ανταγωνισμού στο χώρο του μπάσκετ. Άλλωστε μόνο με την διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα εξυγίανσης του αθλήματος. Φυσικά, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι οι Αρχές θα συνδράμουν, πρώτα από όλους, την προσπάθειά μας αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τη χορήγηση των στοιχείων των συμβολαίων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους αθλητές και προπονητές της για τις αγωνιστικές περιόδους 2008-09 έως και 2012-13. Μια ΚΑΕ που διατείνεται με τον πλέον επίσημο και πανηγυρικό τρόπο ότι έχει προϋπολογισμό παραπλήσιο ή και μεγαλύτερο του Ολυμπιακού, εύλογα αναμένεται ότι θα έχει πληρώσει ανάλογους φόρους. Κατά την τελευταία πενταετία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο μόνο για φόρους αθλητών και προπονητών συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ.

Διερωτώμεθα εάν ο Παναθηναϊκός έχει υποβληθεί σε αντίστοιχη φορολόγηση. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν υπεκφύγει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καλείται να φωτίσει με τα στοιχεία του ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ο έλεγχος των φορολογικών αρχών.