Σπανούλης: «Ηγέτης γεννιέσαι»

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ-ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / FINAL / OLYMPIAKOS-REAL MADRID

Για τις ηγετικές του ικανότητες, την απόφαση να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό και για την εμπειρία του από το ΝΒΑ μίλησε ο Σπανούλης.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης στην εκπομπή Euroleague Show του Eurosport 2:

Για την απόφασή του να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό:

«Αισθανόμουν πολύ καλά με τον εαυτό μου όταν πήρα αυτή την απόφαση. Ήταν μία ξεκάθαρη απόφαση για εμένα. Και πλέον, διανύω την τέταρτη σεζόν της καριέρας μου στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που κατάφερα να αποτελέσω μέρος της ιστορίας των όσων πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια. 

Αγαπάω αυτή την ομάδα, έχω άψογη συνεργασία με τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου. Μου αρέσει που αποτελώ μέρος της ιστορίας της. Έχουμε σπουδαίους φιλάθλους από τους οποίους λαμβάνω μεγάλη αγάπη και ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή».

Για τα ηγετικά του προσόντα:

«Είναι κάτι φυσιολογικό. Ηγέτης γεννιέσαι, είναι δύσκολο να γίνεις. Από τότε που ήμουν μικρός και έπαιζα στις ομάδες της Λάρισας είχα αυτό το ρόλο. Διότι βγαίνει από μέσα μου, δεν προσποιούμαι. Ποτέ δεν το έχω κάνει στη ζωή μου. Αυτή είναι η φύση μου. Προκύπτει απευθείας μέσα από την ψυχή μου». 


Για την εμπειρία του στο ΝΒΑ με τους Ρόκετς:


«Σκέφτομαι εκείνη την επιλογή και πιστεύω ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Την πρώτη μου μέρα στο Χιούστον ο κόουτς μου είπε, χωρίς να με γνωρίζει: ‘Δεν θα παίξεις αυτή τη χρονιά’. Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε: ‘Όπως ο Στιβ Νας, ο Νοβίτσκι, ο Τζινόμπιλι δεν θα παίξεις την πρώτη χρονιά διότι είσαι ρούκι’. Του είπα ότι δεν ήρθα εδώ γι’αυτό το λόγο και μου απάντησε: ‘Έτσι λειτουργούν τα πράγματα εδώ, μαζί μου’. Ήμουν σοκαρισμένος και όλα αυτά με έκαναν ακόμη πιο δύσκολο σχετικά με το ΝΒΑ. Πλέον, προτιμώ περισσότερο την Ευρώπη».