«Αδικηθήκαμε, πεισμώσαμε… νικήσαμε!»

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2013 / ÓËÏÂÅÍÉÁ / ÅËËÁÄÁ-ÉÓÐÁÍÉÁ / EUROBASKET 2013 / SLOVENIA / GREECE-SPAIN

Απόλυτα συγκρατημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία. Ο MVP του αγώνα στάθηκε στο πάθος που έβγαλαν οι διεθνείς στο παρκέ, ενώ ζήτησε ψυχραιμία και παρόμοια συγκέντρωση στους επόμενους δύο «τελικούς» της Εθνικής.

«Παίξαμε ένα παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο μετά από δύο άσχημα παιχνίδια που αδικήσαμε τον εαυτό μας. Η ομάδα πείσμωσε όμως, κάναμε ένα πολύ μεγάλο ματς και καταφέραμε να πάρουμε τον πρώτο από τους τρεις τελικούς που έχουμε μπροστά μας. Να κρατήσουμε τα καλά μας σημεία, να ρίξουμε τους τόνους και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια» είπε αρχικά ο διεθνής γκαρντ.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια παίξαμε πολύ καλή άμυνα και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τη Σλοβενία πρέπει να βγάλουμε το ίδιο πάθος και να είμαστε τα ίδιο συγκεντρωμένοι με σήμερα» είπε εν όψει του αγώνα με τη Σλοβενία το ερχόμενο Σάββατο.

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε, αναφορικά με την παράδοση που ήθελε τους Ισπανούς να βγαίνουν νικητές από τα μεταξύ μας παιχνίδια, απάντησε: «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε».