H… καζούρα στον βάζελο είναι αμαρτία !

“Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω κάτι, μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές μου και να επιστρέψω στη βάση μου, αλλά υπάρχουν και τα… απρόοπτα – ο Θεός να τα κάνει – αφού κάποια από αυτά είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα πλέον. Για το δωράκι που μας έκαναν οι βάζελοι, λέω…” γράφει ο dp11 στο σημερινό του κείμενο.

images

Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει στην περίσταση, αλλά θυμήθηκα ένα ανέκδοτο μόλις τελείωσε το δεύτερο παιχνίδι των αχώνευτων κόντρα στους Βέλγους, με το γνωστό αποτέλεσμα… Προσωπικά, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι κάπως έτσι θα γίνονταν τα πράγματα, αλλά είμαι προληπτικός και κάτι τέτοια δεν τα μαρτυράω ούτε στον… εαυτό μου. Προτιμώ να το βουλώνω και να περιμένω καρτερικά, όπως έκανα και αυτή τη φορά !

Τώρα, αν σας πω ότι στην επόμενη φάση θα είμαι και με τους βάζελους και με τις μπουγάτσες, όπως θα είμαι σήμερα και με τους Αφόβητρους του Περιστερίου και με τους Αστέρες της Τριπολιτσάς, μπορεί και να μην με πιστέψετε… Γιατί ρε παιδιά, τόσο αναξιόπιστος είμαι ή νομίζετε ότι κάνω πλάκα ;

Όχι, δεν κάνω πλάκα… τώρα, μιλάω σοβαρά. Μπορεί πέρσι να κρατήσαμε την προνομιούχο θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ εξαιτίας της Βαλένθια, που απέκλεισε στην παράταση τη Βασιλεία (έχοντας χάσει με 3-0 στην Ελβετία), αλλά δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά. Πρέπει να φέρουν και οι άλλοι βαθμούς στην Ελλάδα, όχι μόνον εμείς… Επιπλέον, δεν συμφέρει να σκιζόμαστε εμείς με διπλά παιχνίδια κάθε βδομάδα και οι άλλοι να είναι “αχάλαγοι”, παίζοντας μόνον ένα παιχνιδάκι κάθε βδομάδα. Γι’ αυτό, θέλω να περάσουν όλοι στους ομίλους του Europa League… χώρια που θα μοιραστούν και το market pool, που είναι κοντά στα 2,5 εκατομμύρια και πέρσι το εισέπραξε ολόκληρο ο “επενδυτής” Ιβάν. Καλύτερα δεν είναι να πάρουν από 5-6 κατοστάρικα και να είναι όλοι ευχαριστημένοι ;

Ξέρετε ότι δεν αθετώ τις υποσχέσεις μου και, μολονότι παρασύρθηκα από τα σοβαρά, δεν ξέχασα το ανέκδοτο… Λοιπόν, πέθανε κάποιος (κούφια η ώρα) και πήγε στο γραφείο του Αγίου Πέτρου. Αυτός τον ρωτούσε διάφορα, σχετικά και άσχετα, για να περάσει η ώρα και να πάρει σειρά για να μπει στο διπλανό γραφείο, στο γραφείο του Θεού…

Εκεί ήταν κάποιος άλλος, που είχε πάει νωρίτερα και συζητούσε με τον Θεό, σχετικά με το μέλλον του… στον άλλο κόσμο. Η ώρα περνούσε και ο νεοφερμένος, που περίμενε τη σειρά του, ρώτησε τον Άγιο Πέτρο : μπορείς να μου πεις “τι κάνουν μέσα, τόση ώρα ;”

Δεν ξέρω, απάντησε αυτός και, πριν καλά-καλά προλάβει να τελειώσει τα λόγια του, ακούστηκε θόρυβος από ένα κρουστικό τρυπάνι (δεν λέμε μάρκες, μην πούνε ότι κάνουμε και γκρίζα διαφήμιση σε κάποια εταιρεία)… Αμέσως μετά, αυτός που ήταν στο γραφείο του Θεού άρχισε να ουρλιάζει πολύ δυνατά !

Ο νεοφερμένος ανησύχησε και ρώτησε : τι έπαθε αυτός και ουρλιάζει έτσι ;

Ο Άγιος Πέτρος, ατάραχος όπως συνηθίζει να είναι, του απάντησε : φαίνεται ότι αυτός που είναι μέσα ήταν καλός άνθρωπος και ο Θεός αποφάσισε να τον κάνει άγγελο !

Και τι σχέση έχει αυτό με το τρυπάνι και το ουρλιαχτό, απόρησε ο άλλος.

Φίλε μου, πρέπει να του ανοίξει τρύπες στην πλάτη για να του βάλει τα φτερά… δεν μπορεί να γίνει άγγελος χωρίς φτερά, του απάντησε ο Άγιος Πέτρος με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου.

Μετά από λίγο, η ιστορία επαναλήφθηκε, αφού έπρεπε να ανοιχτούν οι τρύπες και για το δεύτερο φτερό… Ακολούθησε ησυχία για μερικά λεπτά, αλλά μετά το τρυπάνι ανέλαβε ξανά δράση και τα ουρλιαχτά έγιναν πολύ πιο δυνατά !

Τώρα, τι διάολο κάνουν και ουρλιάζει έτσι, ρώτησε ο φουκαράς.

Αγαπητέ μου, τώρα του ανοίγει τρύπες δεξιά και αριστερά στο κεφάλι, για να του βάλει το φωτοστέφανο που είναι απαραίτητο εξάρτημα για έναν άγγελο, είπε ο Άγιος Πέτρος.

Ο άλλος τα… χρειάστηκε και σηκώθηκε άρον-άρον να φύγει, οπότε ο Άγιος Πέτρος τον ρώτησε : γιατί σηκώθηκες… πού ετοιμάζεσαι να πας ;

– Τα φοβάμαι όλα αυτά, Άγιε Πέτρο… Φεύγω, θα πάω στην κόλαση !

– Μην τολμήσεις και κάνεις τέτοιο αστείο… θα σε γ@μήσουν εκεί !

– Δεν πειράζει, Άγιε Πέτρο. Τουλάχιστον, για αυτό, την τρύπα την… έχω έτοιμη !

Αυτό είναι το ανέκδοτο και θέλω να πιστεύω ότι καταλάβατε και την αλληγορία του και σε ποιους αναφέρεται… Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγούμε και τα αυτονόητα !

Πρόεδρε, προχώρα… εδώ και τώρα !

Ξέρουμε όλοι ότι, μετά την παραχώρηση του Μήτρογλου, χρειαζόμαστε έναν καλό σέντερ φορ, αλλά ο καιρός περνάει και αυτός δεν έρχεται… Όσοι παρακολουθείτε τα κείμενα αυτής της στήλης, μπορεί να θυμάστε ότι “σκάλισα” πρώτος την πιθανότητα μιας επιστροφής του “πιστολέρο” στο κείμενο της 12ης Ιουλίου (παραθέτω και τον σχετικό σύνδεσμο για τους… άπιστους Θωμάδες και δεν θέλω ενστάσεις για την ημερομηνία – το κείμενο άρχισε να γράφεται στις 12 Ιουλίου, άσχετα αν δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα… συγγνώμη, αλλά θα είστε αφελείς αν περιμένετε να γράψω τον αριθμό).

Δείτε εδώ : Εσύ, εσύ και ο… κωλοτούμπας !

Όχι, ρε μάγκες… δεν διεκδικώ καμία “δημοσιογραφική αποκλειστικότητα”, ούτε είχα τότε κάποια σχετική πληροφορία. Όμως, κατά κάποιον περίεργο τρόπο, από τότε και μετά άρχισαν τα σχετικά πρωτοσέλιδα και οι δημοσιεύσεις στα site για αυτό το θέμα. Την κατάληξη θα την δούμε όλοι, όταν θα τελειώσουν οι μεταγραφές…

Όμως, οι μέρες περνάνε και η ομάδα έχει σημαντικές ελλείψεις σε δύο καίριες θέσεις. Όλοι χαρήκαμε για τις εμφανίσεις της Αμερικής, όλοι διαπιστώσαμε ότι γίνεται καλή δουλειά από το τεχνικό επιτελείο, αλλά το πράγμα φωνάζει και δεν χρειάζεται πολλά λόγια και πολλές αναλύσεις… Περίπου σε 15 μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα και πρέπει να τελειώνουν κάποτε όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγαπητέ Πρόεδρε, τώρα που ξέρεις πλέον ότι είναι δικό μας και ολόκληρο το market pool του Champions League, πάρε τις αποφάσεις σου και δώσε εντολές να γίνουν αυτά που πρέπει. Δεν χρειάζεται να σπάσεις το κεφάλι σου, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Μίτσελ ή πάρ’ τον να βγείτε ένα βράδυ για φαγητό… Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα μας. Εμείς περιμένουμε να τη δούμε και να την χειροκροτήσουμε στο γήπεδο…

ΥΓ.1 Αν τυχόν κάποιοι δεν πρόλαβαν τα… πιτόγυρα του προηγούμενου κειμένου της στήλης, κάνουμε και delivery (παραθέτοντας τον σχετικό σύνδεσμο).

Δείτε εδώ : Ο Πουλίδο και τα… πιτόγυρα !

ΥΓ.2 Μου άρεσε η ατάκα του Γιώργου, ενός καλού μου φίλου, και σας τη μεταφέρω…

Ρε παιδιά, επειδή έχουμε πολλά χρόνια να παίξουμε προκριματικά ή play off για το Champions League, μήπως θυμάστε : οι… βολές έχουν καταργηθεί ;

ΥΓ.3 Για όσους δεν κατάλαβαν το νόημα του τίτλου αυτού του κειμένου, σπεύδω να εξηγήσω : α) οι άνθρωποι κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να μας… βοηθήσουν οικονομικά και β) δεν έχει ούτε πλάκα πλέον να τους πειράζουμε, αφού δεν είναι σωστό να κάνουμε χιούμορ την ώρα που οι άλλοι έχουν (για πολλοστή φορά) κηδεία στο σπίτι τους.

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος