Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Olympiacos : EDITORIAL Κώστας Καραπαπάς : «Είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους»

Κώστας Καραπαπάς : «Είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους»

Κώστας Καραπαπάς : «Είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους»

Μια μεγάλη και προσωπική συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στον πόλεμο που δέχεται ο Ολυμπιακός, σημειώνοντας πως μπορεί οι Πειραιώτες να τους έχουν όλους απέναντι, αλλά αυτοί είναι οι νικητές. Ο Κώστας Καραπαπάς αποκάλυψε και κάποια πράγματα τα οποία δεν ήταν γνωστά και παρακάτω ακολουθεί όλη η συνέντευξη, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά…

-Πως εξηγείς την εμμονή μέρους των ΜΜΕ να επιτίθενται στον Ολυμπιακό και τους ανθρώπους του;

Από τη μια πλευρά είναι η λογική να επιτίθεσαι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ γιατί είναι απόλυτος κυρίαρχος στο ποδόσφαιρο. Λογικό δηλαδή να υπάρχει ένα μέτωπο. Όσο για τα ΜΜΕ είναι απλά συμφέροντα. Μην ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους. Οι «απέναντι» λοιπόν έχουν και δικά τους ΜΜΕ αλλά και επιρροή σε άλλα ΜΜΕ και έτσι έχει φτιαχτεί ένα αντί-Ολυμπιακό μέτωπο. Σε αυτά, τα δυο τελευταία χρόνια έχει προστεθεί και ο βραχίονας της κυβέρνησης στα ΜΜΕ που πολεμά τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με κάθε ευκαιρία. Και μιλάω για στάση και στρατηγική. Όχι για τις κατά καιρούς γελοιότητες των Καμμένων και των Ζουράρηδων. Η κυβέρνηση είναι εχθρική με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον κόσμο του.

-Μιλώντας για ΜΜΕ, έχεις ανοίξει μέτωπο με συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Εξήγησε μας τι συμβαίνει…

Μέτωπο θα ανοίγω με οποιονδήποτε πολεμάει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Οι προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο μου δεν με απασχολούν ποτέ. Γελάω. Και δεν με απασχολεί η γνώμη των πληρωμένων που το παίζουν αντικειμενικοί. Όταν όμως άνθρωποι λειτουργούν σαν εργολάβοι με σκοπό να πλήξουν τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, διαρκώς, με λύσσα, τι θέλετε να κάνω; Να μην ανοίγω μέτωπο; Τα είπε ο Βάρναλης. Απ’τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια. Και ποιός θα μας κρίνει; Τα σάιτ που φτιάχτηκαν με μόνο σκοπό να λασπώνουν τον Μαρινάκη; Αυτά τα γιουσουφάκια; Εδώ υπάρχει ένας, ο οποίος πληρωνόταν ταυτόχρονα από Σαββίδη και Αλαφούζο και έλεγε υπαλλήλους αυτούς που δουλεύουν σε ομάδες. Το θράσος δεν έχει όρια. Ε, σε μένα, δεν περνάει αυτό… Οπότε, χίλιες φορές μέτωπο…

-Από την άλλη, ένας υπουργός, ο Πάνος Καμμένος έχει ανοίξει «πόλεμο» με τον Ολυμπιακό…

Τώρα σοβαρά θες να μιλήσω για τον Καμμένο που φοράει τις στολές του τιμημένου ελληνικού στρατού και παριστάνει το κομάντο; Τον Καμμένο που έδειχνε το μεσαίο δάχτυλο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και κανείς στην κυβέρνηση δε νοιάστηκε; Η αξιολογική μου κρίση είναι ότι ο Καμμένος κάνει ότι του λένε αυτοί που τον πληρώνουν. Τόσο απλά. Είναι ένα πειθήνιο όργανο που πετάει λάσπη. Στο πρόσωπο του θα μπορούσε να καθρεφτιστεί όλη η χυδαιότητα που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού συστήματος στις μέρες μας. Ο Καμμένος είναι σε αποστολή. Και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι.

-Σχολίασε μου την σημερινή κατάσταση στο ποδόσφαιρο…

Στο ποδόσφαιρο το 2010 είχε σχεδιαστεί η κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Μαρινάκης και τους χαλάει τα σχέδια. Ξεκινάει μια νέα αυτοκρατορία εκεί που περίμεναν οι άλλοι ότι θα μείνουν τα χαλάσματα της προηγούμενης αυτοκρατορίας. Και επειδή κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει, όταν εμφανίστηκε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, η οικονομική του κατάσταση, του Ολυμπιακού, ήταν χειρότερη από ότι τώρα του Παναθηναϊκού.

Ούτε τον άφησε να διαλυθεί τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης, ούτε τον έριξε στην 3η Εθνική, να τον στιγματίσει για πάντα, για να τον πάρει τζάμπα. Και τα έβαλε με όλους για τον Ολυμπιακό. Και γι αυτό έγινε το μοναδικό πρόσωπο στην Ελλάδα που έχει δεχτεί τέτοιο πόλεμο λάσπης, ακραίο και ασύμμετρο. Αλλά δεν τον ξέρουν καλά… Σήμερα λοιπόν το ποδόσφαιρο είναι τέλειο! Βλέπετε, αδικείται ο Ολυμπιακός και άλλοι που θα έπρεπε να είναι δεκαπέντε βαθμούς πίσω, παίρνουν πέναλτι έξω από την περιοχή. Που είναι τώρα αυτοί που φώναζαν; Α, ναι, ξέχασα. Αυτοί πληρώνονται από την «εξυγίανση». Για ποιό ποδόσφαιρο να πούμε; Για τις σακούλες με τα ρούβλια στις εκλογές των ΕΠΣ που πήγαιναν πέρα δώθε για να μας κάνουν τους αγίους κάποιοι από την σημερινή ΕΠΟ; Λες και δεν τους ξέρουμε ή ήμασταν στην Σουηδία εμείς τόσα χρόνια…

-Θεωρείς δηλαδή ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο στο ελληνικό ποδόσφαιρό ώστε να μην πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

Βλέπω ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Διαιτητές-καρμανιόλες εναντίον μας από την πρώτη αγωνιστική. Βλέπω ομάδες με παράξενες συμπεριφορές όταν παίζουν με άλλους με εμάς να μεταμορφώνονται σε Ταλιμπάν. Βλέπω ολόκληρη την κυβέρνηση με πρώτο τον πρωθυπουργό να φωνάζει πόσο θέλει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Αλλά ξέρετε κάτι; Με τόσο πόλεμο ο Ολυμπιακός είναι πρώτος. Και πιστεύω ότι θα είναι μέχρι το τέλος. Παλεύουμε με όλους και με όλα. Χρειάζεται τρομακτική δύναμη και ψυχραιμία για να αντέξεις όλο αυτό τον πόλεμο. Αλλά είμαστε η μισή Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει κανείς τους να το ξεχνάει…

-Ζεις γενικά με πάθος στον Ολυμπιακό, έτσι; Υπάρχουν φορές που γυρνάς πίσω και λες «ξέφυγα», είτε για κάτι που έγινε μετά από κάποιο παιχνίδι, είτε στα social media;

Σου είπα, κάθε μέρα θα ξεφεύγω αν χρειάζεται. Δε φοβάμαι κανέναν και τίποτα. Τι άλλο θα μας πουν; Οι πληρωμένοι, οι σκευωροί, οι συκοφάντες. Όχι δε λέω ποτέ «ξέφυγα». Ακόμα δεν έχω «ξεφύγει».

Θύρα 7 : «Απέναντί σας δεν έχετε προσκυνημένους ούτε καμμένους, έχετε πέντε εκατομμύρια αποφασισμένους Έλληνες»
 -Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πως είναι σαν άνθρωπος;

Είναι πανέξυπνος και με στρατηγικό μυαλό και δεν έχω δεί άνθρωπο να δουλεύει περισσότερες ώρες. Περισσότερα από όλα μου αρέσει το ότι παθιάζεται πραγματικά με ότι κάνει. Και τον Ολυμπιακό τον λατρεύει. Όπως λατρεύει και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και την αγάπη του τη δείχνει με πράξεις, όχι με λόγια.

Και να ξέρετε ότι οι περισσότερες κοινωνικές δράσεις του Ολυμπιακού, όπως η τεράστια σύμπραξη με τη Unicef και ο σωτήριος εμβολιασμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών, η μεγαλειώδης ανθρωπιστική παρέμβαση στο προσφυγικό, στο Λιμάνι του Πειραιά, η βοήθεια στη Μάνδρα και τόσες ακόμα δράσεις τέτοιου τύπου, δεν ήταν προτάσεις στις οποίες είπε «ναι» απλά ο κ. Μαρινάκη. Ήταν αντιθέτως δικές του πρωτοβουλίες και εκείνος ήταν που καθοδήγησε από την αρχή αυτές τις δράσεις και τόσες ακόμα που δεν ξέρετε. Και θα ήταν σίγουρα καλύτερη αυτή η χώρα αν την αγαπούσαν και την έβλεπαν όλοι με τα μάτια του κ. Μαρινάκη.

-Υπάρχουν φορές που σου λείπει η δημοσιογραφία, είτε η εφημερίδα, είτε η τηλεόραση;

Όχι, ποτέ. Το ραδιόφωνο μου άρεσε πολύ. Και η εφημερίδα ήταν η δουλειά μου. Αλλά δεν μου λείπουν, όχι. Άλλωστε το περπάτημα είναι παράλληλο.

-Πως αξιολογείς την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση μας;

Σε μια κουβέντα με τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, είπα και χαίρομαι που συμφώνησε αυτός ο πνευματικός τιτάνας, ότι το «πρώτη φορά αριστερά» είναι ύβρις για τους αριστερούς που έδωσαν τη ζωή τους και το αίμα τους. Καλά που δεν ζει ο παππούλης μου με τις εξορίες, τις φυλακές, τα βασανιστήρια για να δει την αριστερά των Κατρούγκαλων και των Καμμένων… Και επειδή ήταν και «αμετανόητος κομμουνιστής», δεν ξέρω τι θα έκανε.

 -Εσύ πολιτικά που ανήκεις; Σε κατατάσσουν και στα δυο άκρα… Ποτέ στη μέση.

Και στα δύο ε; Πως γίνεται; Εμένα η παράταξη μου έχει τέσσερα γράμματα. ΟΣΦΠ. Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς. Σκέτο. Αν πάντως αυτοί που θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου είναι αριστεροί, τότε τι να σου πω, να επαναπροσδιορίσουμε τις… κατευθύνσεις.

-Πως είδες τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Είναι σημαντικές. Για όλους. Και το κέντρο χρειάζεται και πολιτικά ήταν πάντα σημαντικό για την Ελλάδα.

-Τι κάνεις όταν δεν ασχολείσαι με τον Ολυμπιακό;

Όταν δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό, ασχολούμαι με τους αντιπάλους του… Ο Ολυμπιακός δεν είναι επάγγελμα για μένα. Ζω μαζί του. Μου αρέσει το θέατρο, ο κινηματογράφος, όπως σε όλους τους ανθρώπους και όταν έχω χρόνο μαλώνω με τον σάκο μου. Πυγμαχικά, δε μου έκανε κάτι…

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου ελάττωμα;

Αυτά νόμιζα τα ρωτάνε μόνο σε ηθοποιούς και τραγουδίστριες. Ελάττωμα; Ότι είμαι χοντρός. Και ότι δυσκολεύομαι να ελέγξω τα νεύρα μου κάποιες φορές.

-Και ποιο  το μεγαλύτερο προτέρημα;

Ότι δεν ξεχνώ ποτέ.

-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Ότι θα «κατέβω» από τον πλανήτη πριν πάρουμε το ChampionsLeague.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;  

«Όλοι οι Θεοί, όλοι οι παράδεισοι, όλες οι κολάσεις, είναι μέσα σου».

-Το έχεις και χαραγμένο στο χέρι σου αν δεν κάνω λάθος, μαζί με πυγμαχικά γάντια. Έχεις κι άλλα τατουάζ;

Τα γάντια μου, ναι. Έχω πολλά. Το όνομα του γιου μου, όπως το έχει γράψει ο ίδιος, ένα λιοντάρι δαφνοστεφανωμένο, έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή και τον Δία. Και φυσικά το αγαπημένο μου «7». Τον σεπτό αριθμό.

-Ε, τώρα με αυτά τα τατουάζ δεν δείχνουν κάτι; Πως να μην σου κολλάνε ταμπέλες;

Δεν σε κατάλαβα. Εγώ τη λατρεύω την πατρίδα μου και την παράδοση της. Έχω και τις ρίζες μου από την Λακωνία. Δεν κατάλαβα. Μήπως πρέπει να πάρω την άδεια του… Μαδούρο για να γεμίζω μελάνι τον εαυτό μου;

-Μα και να υπηρετείς και στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και να μελετάς τον Μπακούνιν γίνεται;

Πως δε γίνεται; Μια χαρά γίνεται. Εγώ το έκανα και αισθάνομαι πολύ καλά γι αυτό. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν ταμπέλες.

 -Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να είμαι πάντα αμετανόητος.

-Ποιο ταλέντο θα ήθελες να κατέχεις;

Θα ήθελα να ήμουν καλός αθλητής. Ποδόσφαιρο, πυγμαχία, μέτριος ήμουν. Θα ήθελα να ήμουν πολύ καλός σε ένα άθλημα.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας κόμικ;

Έχουμε διαλέξει τον Μπάτμαν με το γιό μου γιατί είναι σκοτεινός ιππότης. Ο Σούπερμαν είναι πολύ φλώρος.

-Ποιο τραγούδι θα ήθελες να παίξουν στην κηδεία σου;

Το «Harvester of Sorrow» των Metallica. Όχι για τη λύπη αλλά γιατί είναι ο ιδανικός ρυθμός για να ταξιδέψεις στον Αχέροντα.

Πηγή: klik.gr