«Ο Ολυμπιακός είναι αγάπη, είναι πάθος»

«Ο Ολυμπιακός είναι αγάπη, είναι πάθος»

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, τιμήθηκε από την ΠΕΦΟ και τον κ. Κωνσταντίνο Μπαρμπή.

1252610

Μία ημέρα μετά την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση της ΠΕΦΟ στην καρδιά του Πειραιά, όπου και βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ομάδα μας, στην πόλη του Ολυμπιακού και στον αθλητισμό εν γένει! Στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ, στην Πλατεία Δημαρχείου, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπής έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη, πριν την έναρξη της οποίας υποδέχθηκε και τίμησε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν παραλάβει το βραβείο του ο κ. Μαρινάκης προέβη σε μία σύντομη τοποθέτηση, επισημαίνοντας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη αγάπη, ένα μεγάλο πάθος και κάθε μέρα προσπαθούμε να δουλεύουμε για το καλύτερο και να φέρνουμε στην ομάδα μας επιτυχίες τις οποίες χρειαζόμαστε για να κατακτήσουμε Πρωταθλήματα, Κύπελλα.

Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή μας πορεία, να πηγαίνουμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με αυτή την κρίση που υπάρχει, είναι μία προσπάθεια κόντρα στους καιρούς. Έχουμε συνηθίσει, βέβαια, σε αυτές τις δυσκολίες και παρά τον πόλεμο που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, από τους αντιπάλους μας, αλλά και από την οικονομική συγκυρία, προσπαθούμε ο Ολυμπιακός, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο βόλεϊ, όπως βλέπετε, και στην κολύμβηση και στο πόλο και σε πάρα πολλά άλλα αθλήματα και στο μπάσκετ, όπως βλέπουμε, να πρωταγωνιστεί και να φέρνει ελπίδα στον τόπο μας.

Όσον αφορά στον Πειραιά, όπως είδατε από πέρυσι, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια στον Δήμο με τον Γιάννη Μώραλη. Πιστεύω ότι και εκεί ο Ολυμπιακός, αλλά κι εγώ προσωπικά, έχουμε προσπαθήσει, λόγω της συγκυρίας, για άλλη μια φορά, να κάνουμε έργα στον Πειραιά, όπως είχαμε υποσχεθεί. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει περάσει ούτε καν ένας χρόνος, θα κάνουμε μια εκδήλωση, για να δουν όλοι οι Πειραιώτες τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όχι στα λόγια, αλλά με εικόνες, τις οποίες ο καθένας θα μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στον Πειραιά και τι έχει αλλάξει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπαρμπή για όλες τις υπηρεσίες του και όλο τον αγώνα που έχει δώσει για τη μεγάλη μας ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια και μακάρι να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σαν τον κ. Μπαρμπή, σε όλη τη χώρα, που να προσπαθούν και να αγωνίζονται για το μεγαλείο του συλλόγου μας».

Η ΠΕΦΟ τίμησε, ακολούθως τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μπαρμπής, ο οποίος τόνισε: «Η φυλή μας, περιούσια φυλή του Θεού, πάντοτε είχε ιμαλαϊκού αναστήματος προτερήματα, αλλά και χαμηλότατου επιπέδου αδυναμίες, τις οποίες συνεχίζει και να έχει. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανεχθούμε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αξία ικανότητες, διάθεση, επιθυμία, αλλά και εμπράγματη υλοποίηση προσφοράς. Είχα την μεγάλη τιμή να γνωρίσω τον Ευάγγελο Μαρινάκη από τα παιδικά του χρόνια, γιατί συνεργάστηκα με τον αείμνηστο πατέρα του στη διοίκηση του Σταύρου Νταϊφά.

Ο Ολυμπιακός μετουσιώθηκε σε Θρύλο και αυτό δεν το όφειλε μόνο στην τεράστια λαϊκή στήριξη. Σήμερα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, τα 2/3 των φιλάθλων στον ελλαδικό χώρο και τα 3/4 των φιλάθλων στην ομογένεια, ανήκουν στην παράταξη του Θρύλου. Δεν το οφείλει μόνο στους εκλεκτούς τεχνικούς ηγέτες που είχε κατά καιρούς και στο θαυμάσιο έμψυχο υλικό (σήμερα υπάρχουν μεταξύ μας εδώ κάποιοι θρύλοι, όπως ο Ηλίας Ρωσίδης και άλλοι) αλλά και στους εκλεκτούς, στους σπουδαίους, στους ιμαλαϊκού αναστήματος ηγέτες του. Και θα μου επιτρέψετε, μεταξύ αυτών, να μνημονεύσω μία πεντάδα. Από τον Γεώργιο Ανδριανόπουλο, τον Νίκο Γουλανδρή, τον Σταύρο Νταϊφά, τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον σημερινό στρατάρχη, αρχιστράτηγο του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέχρι πρόσφατα είχαμε την παραμυθολογία περί παράγκας. Τώρα έχουμε την παράνομη και παράτυπη χρησιμοποίηση του όρου εγκληματική οργάνωση. Κωμωδία! Καταργούμε το ίδιο το Ποινικό Δίκαιο! Υπάρχει καμία αμετάκλητη ποινική απόφαση, η οποία έχει καταδικάσει τον οποιονδήποτε Έλληνα, σε ποινή σχετιζόμενη με τον αθλητισμό, ώστε κάποιοι δημοσιογραφίσκοι, όχι της πεντάρας, ίσως ακόμη χαμηλότερα, να χρησιμοποιούν αυτή την ορολογία; Και ποιος έδωσε το δικαίωμα της χρησιμοποιήσεως ενός καθαρά νομικού όρου, όπως είναι ο όρος δίκη σε εκπομπές;

Εμείς 52 χρόνια διακονίσαμε αυτό που επιτάσσει το καταστατικό αλλά και οι καρδιές και οι συνειδήσεις μας. Αναπτύξαμε πάντοτε έργο εθνικό, θρησκευτικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό και υποδειγματικό, φίλαθλο. Και αυτή η οικογένεια παρακαλεί τον σημερινό ηγέτη του Ολυμπιακού, πανάξιο με την τεράστια προσφορά του, να δεχθεί μία απλή αναγνώριση, το κύπελλό μας. βεβαίως, έχει προηγηθεί η αναγνώρισή του από τη Μητρόπολη Πειραιά, από τον Δήμο Πειραιά, από τη UNICEF, από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, από τόσα και τόσα ιδρύματα, στα οποία έχει συμπαρασταθεί, χωρίς να προκαλεί ή να επιτρέπει ο ίδιος σχετικό θόρυβο. Και βεβαιότατα, αυτά που έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό μας, στον Ολυμπιακό όχι πια του Πειραιά, αλλά των Πανελλήνων ανά την υφήλιο, είναι ανυπολόγιστα και για αυτό αυτή η μικρή τιμή που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι ασήμαντη και τον παρακαλούμε να τη δεχθεί με όλη μας την καρδιά».

Ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε την ΠΕΦΟ για την τιμή που του έκανε και κατέληξε: «Εύχομαι ο κ. Μπαρμπής να συνεχίσει με το ίδιο πάθος τον αγώνα του, για τη μεγάλη μας ομάδα. Να είστε καλά»!

Με την τιμητική βράβευση του Προέδρου να λαμβάνει χώρα, ο κ. Μπαρμπής προχώρησε με τη διάλεξή του με θέμα «Κωνσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγος – Δραγάσης, ο Λεωνίδας του Βασιλείου».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0