Κόλινς: «Ο κόουτς φρόντισε να βρεθώ στο επιθυμητό επίπεδο»

O Αμερικανός μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί της Ουνικάχα για το ΤΟP 16 και την πολύ καλή  άμυνα.Δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

collins

Ποιο ήταν το… κλειδί για τη νίκη σας επί της Ουνικάχα;

«Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Στην αρχή του αγώνα δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά στη συνέχεια δείξαμε μεγάλη προσοχή. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν αμυντικά, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και τελικά νικήσαμε».

Πόσο σημαντικό που φτάσατε στη νίκη, με τον Βασίλη Σπανούλη να μην πραγματοποιεί καλή εμφάνιση;

«Θα υπάρχουν βραδιές που δεν θα είναι καλός. Δεν γίνεται να παίζεις πάντα καλά. Δικαιούται να μην είναι πάντα καλός. Κάποιες φορές δεν θα είσαι καλός και για όλους θα υπάρξει κάποια βραδιά που δεν θα μπαίνουν τα σουτ. Όπως μας βοηθάει εκείνο, πρέπει κι εμείς να τον βοηθάμε. Με την Ουνικάχα παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, υπήρξε μεγάλη ομαδική προσπάθεια και πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά».

Αντιμετώπισες προβλήματα προσαρμογής;

«Αρχικά έπρεπε να βρεθώ και πάλι σε καλή φυσική κατάσταση. Για 16 ημέρες ήμουν εκτός προπονήσεων και από πλευράς φυσικής κατάστασης ήμουν πίσω. Ο κόουτς φρόντισε να βρεθώ στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω πως συνάντησα προβλήματα προσαρμογής. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως όλα είναι πολύ απλά. Έχω μάθει τα συστήματα. Συνεχίζω να μαθαίνω τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών μου, αλλά το βασικότερο θέμα ήταν να βρεθώ και πάλι σε καλή φυσική κατάσταση».

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε την Αναντολού Εφές…  

«Είμαι καινούργιος στην Ευρωλίγκα, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά για τις ομάδες. Όταν έρθει η ώρα του παιχνιδιού, ο προπονητής (σ.σ. Γιώργος Μπαρτζώκας) θα μας προετοιμάσει για αυτό και θα μου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Εκείνος είναι που κάνει όλη την δύσκολη δουλειά για εμάς».

Να υποθέσω, όμως, πως τον Παναθηναϊκό  τον γνωρίζεις…

«Ναι, τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζω. Παίξαμε ήδη μία φορά από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν σκεφτόμαστε αυτό τον αγώνα. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και συγκεντρωνόμαστε κάθε φορά σε αυτόν που ακολουθεί».

 

Πηγή: gazzetta.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0