«Δουλεύουμε νύχτα-μέρα για το καλό του Ολυμπιακού»

lefteris

Την αισιοδοξία του για την πραγματοποίηση των στόχων που έχει θέσει το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού εξέφρασε με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λευτέρης Χρυσοφάκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Χρυσοφάκης στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη: 

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στην Volleyleague και την απουσία του Γιορντάνοφ:
«Δεχτήκαμε μια ήττα απ’ την ΑΕΚ που δεν ήταν εντός πλάνων. Στο βόλεϊ δυστυχώς, υπάρχουν κάποια συστήματα που χαλάνε απ’ την απουσία ενός παίκτη, πόσω μάλλον όταν αυτός είναι ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Το καταλάβαμε και τα προηγούμενα χρόνια, με τον Φιλίποφ και τον Χριστοφιδέλη, ο Ολυμπιακός είχε βγει απ’ το ρυθμό του με τους τραυματισμούς. Ο Μπόμπι Γιορντάνοφ είναι μεγάλος παίκτης και το ξέρουμε όλοι. Αναντικατάστατος».

Για την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League:
«Ακολούθησε ένα τεράστιο διπλό στην Τσεχία, δεν χάσαμε βαθμό. Βρεθήκαμε πίσω στα σετ, όμως οι αλλαγές του Δημήτρη Καζάζη κέρδισαν το ματς. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον προπονητή. Η ομάδα θα πάει πάλι μπροστά. Θα πάρει πάλι το νταμπλ και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο στην Ευρώπη».

Για την στήριξη του κόσμου και τον κίνδυνο να διαλυθεί το τμήμα:
«Αν συνεχίσει να βοηθάει ο κόσμος με τέτοιους ρυθμούς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ακόμα και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο Μιχάλης Κουντούρης, έχει βγει μέσα απ’ τον κόσμο. Όταν ξεκινήσαμε, υπήρχε μεγάλο χρέος από προηγούμενες διοικήσεις. Μπορεί την πρώτη χρονιά να μην πήραμε κάποιο τρόπαιο, όμως θεωρώ πως ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά, αφού η ομάδα στάθηκε στα πόδια της. Η κατάσταση σώθηκε με την κίνηση που έγινε με μπροστάρη τον Δημήτρη τον Κουντούρη. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που του αρμόζει, να κατακτήσει το Νταμπλ και στην Ευρώπη

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Φλάμπουρα. Με την χορηγία του, βοήθησε καθοριστικά τον Ολυμπιακό να ανταπεξέλθει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, αφού τα έξοδα είναι τεράστια».

Ο κόσμος μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται με τις κάρτες διαρκείας που κυκλοφορούν. Πιστεύω πως θα εξαντληθούν μέσα στην επόμενο μήνα. Είναι φοβερή η συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού. Όμως είναι εκατομμύρια και μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Θα ευχαριστηθώ αν στο επόμενο εντός εντός έδρας ματς με την Λοκομοτίβ το γήπεδο να είναι γεμάτο».

Για τις ακαδημίες: «Υπάρχει μεγάλη αύξηση στα τμήματα των ακαδημιών, 200% τουλάχιστον. Όταν αναλάβαμε, ήταν όλα παραμελημένα. Ο Μιχάλης Κουντούρης και όλη η διοίκηση δουλεύει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για το καλό της ομάδας. Είμαστε πρώτα απ’ όλα οπαδοί του Ολυμπιακού και αγαπάμε την ομάδα. Έχουμε κάνει μεγάλη μάχη κατά της βίας, έχουμε δώσει το παράδειγμα ως Ολυμπιακός. Πρέπει να αφήσουμε την εξωαγωνιστική ασχήμια που επικρατεί. Ήδη ο Ολυμπιακός έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία εκτός αγωνιστικών χώρων, τόσο με κινήσεις σχετικά με τη βία, αλλά και με την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να συνεργαστεί η ΠΑΕ με την Unicef, κάτι που έχουν κάνει ελάχιστες ομάδες σε όλο τον κόσμο».

Για τα έκτροπα που συμβαίνουν στον αθλητισμό: 
«Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο αθλητισμός πρέπει να είναι υγεία, όχι για ξύλο και να φοβούνται οικογένειες να πάνε στο γήπεδο. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, μιλάω για όλους. Δεν είναι δυνατόν να μαχαιρώνονται παιδιά για οποιαδήποτε ομάδα. Παλεύουμε συνεχώς να σταματήσει αυτό. Αν υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι μέσα στην ομάδα πρέπει να απομονωθούν. Πάντα όμως ξεφεύγει κάτι που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να κοπούν αυτά»