«Είμαι πολύ χαρούμενη στον Ολυμπιακό»

kis_olympiacos_040713

Στο επίσημο σάιτ της ΕΟΠΕ μίλησε η Ουγγαρέζα διαγώνια του Ολυμπιακού, Κάταλιν Κις.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, αλλά ι για το δίλημμα που τίθεται ενόψει του ματς της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών κόντρα στην Ουγγαρία.

Για τη δυναμική των δύο ομάδων, είπε:

«Η Ουγγαρία είναι πιο δεμένη ομάδα γιατί τα κορίτσια παίζουν μαζί 3-4 χρόνια, ο προπονητής ανέλαβε από πέρσι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν βοηθός και γνωρίζει πολύ καλά το υλικό και το ρόστερ. Το καλοκαίρι έκανε μια καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και νομίζω ότι είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς να έχω καταφέρει να δω κάποιο πρόσφατο παιχνίδι.

Από την άλλη, η Ελλάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, έχει νέο προπονητή που προχωρά σταδιακά σε ανανέωση, έχει βέβαια και ορισμένες έμπειρες παίκτριες όπως η Κιόση και η Χαντάβα, αλλά σαν σύνολο είναι λογικό να βρίσκεται ένα βήμα πιο πίσω σε σχέση με την Ουγγαρία. Ωστόσο, ξέρω ότι και η Ελλάδα κάνει καλή δουλειά, υπάρχει αξιόλογο υλικό με τις πιο νέες παίκτριες που μπαίνουν σιγά-σιγά στην ομάδα και πιστεύω ότι θα καταφέρει να ανέβει επίπεδο».

Για το σημείο που μπορεί να κριθεί το ματς:

«Κατά τη γνώμη μου πολλά θα κριθούν από το εάν θα αγωνιστεί η διαγώνια Χόρβατ που πλέον ανήκει στη Μπακού. Είναι η παίκτρια βαρόμετρο της Ουγγαρίας και όταν παίζει κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Υπάρχουν και άλλες καλές παίκτριες, αλλά η Χόρβατ είναι εκείνη που στην καλή της μέρα μπορεί να… σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα».

Για τη δική της προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και τους στόχους της:

«Είμαι πολύ χαρούμενη στον Ολυμπιακό και κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Είχαμε κάποια προβλήματα στην προετοιμασία γι’ αυτό και ελπίζω από εδώ και πέρα να είμαστε όλες υγιείς.

Σε λίγο ξεκινάμε τους αγώνες, είμαι ανυπόμονη, αν και γνωρίζω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα play off, άρα τώρα προέχουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες που θα δώσουμε και θα πρέπει να τα πάμε καλά και εκεί.

Γενικά, εύχομαι να γίνουν πολλοί ωραίοι αγώνες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κυρίως το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει περισσότερα ντέρμπι και να ευχαριστηθούμε όλοι το βόλεϊ».

Τέλος, για το εάν περιμένει μια πιο ανταγωνιστική σεζόν σε σχέση με πέρσι, τόνισε:

«Ναι, είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια καλύτερη αγωνιστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Πέρα από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, υπολογίζω πολύ στα Βριλήσσια, αλλά καλό θα ήταν να μην υποτιμήσει κανείς ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και το Μαρκόπουλο. Σχεδόν όλες οι ομάδες θα έχουν ποιότητα στο παιχνίδι τους και αυτό είναι θετικό γιατί ανεβάζει και το προϊόν».

Πηγή:woop.gr