ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΕΛΛΑΔΑ : Στοιχηματικά TIPS από τους Betarades (23:00 – Ν HD)

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Η Ελλάδα ήταν Κόστα Ρίκα, η Κόστα Ρίκα δεν είναι Ελλάδα (vid)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΕΛΛΑΔΑ : Στοιχηματικά TIPS από τους Betarades (23:00 – Ν HD)

Costa-Rica-vs-Greece-World-Cup-2014-Round-Of-16-Football-Wallpaper

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνικής μας έχει φτάσει και οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος έχουν μία ιστορική ευκαιρία να προκριθούν στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας μία από τις πιο βατές ομάδες της διοργάνωσης και την μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα.

Είναι σαφές ότι και οι Κοσταρικανοί χαίρονται που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα στους 16 και όχι την παρέα του Τουρέ και του Ντρογκμπά όπως, πάνω κάτω ομολόγησε κι ο προπονητής της ομάδας Χορχέ Λουίς Πίντο.

Μία καλύτερη ανάγνωση στα τακτικά δεδομένα της αναμέτρησης θα μας δείξει ότι η Κόστα Ρίκα δεν θα έπρεπε να έχει και τόσους πολλούς λόγους για να είναι ευχαριστημένη από την αντίπαλο που βρίσκει μπροστά της, την ώρα που ο Σάντος μάλλον έχει πιο πολλούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος με το σταύρωμα στους 16.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Η Κόστα Ρίκα είναι ομάδα συνόλου και αυτό έχει επιβεβαιωθεί περίτρανα στην φάση των ομίλων όπου και κατάφερε, με βάση την ομαδικότητα και την πιστή τήρηση του τακτικού σχεδιασμού, να κερδίσει την 1η θέση σε έναν όμιλο με Ιταλία, Αγγλία και Ουρουγουάη… εκπληκτικά πράγματα.

Ο Λουίς Πίντο έχει βασίσει την συνολική τακτική εικόνα της ομάδας του – κυρίως – στην αμυντική λειτουργία που έχει δύο βασικές παραλλαγές : α) την πίεση των 5 χαφ (αν αποφασιστεί πλάνο pressing οι μπακ γίνονται μπακ-χαφ) ψηλά στις μεσοαμυντικές ζώνες του αντιπάλου με την αμυντική τετράδα να παραμένει χαμηλά, όπως στο παιχνίδι με την Ιταλία και β) την πιο μαζική αμυντική λειτουργία με διπλή ζώνης άμυνας, παίκτες πίσω από την μπάλα και ντουμπλαρίσματα στους πλάγιους παίχτες των αντιπάλων, όπως με Αγγλία και Ουρουγουάη. Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται με σχετικά μειωμένο αγωνιστικό πλάτος και αρκετό ξύλο από την τριάδα των στόπερ που δεν έχουν πρόβλημα στο να δίνουν φάουλ στον αντίπαλο.

Η αμυντική λειτουργία της Κόστα Ρίκα είναι εκπληκτική εξαιτίας της σκληράδας των τριών στόπερ στο 5-4-1, της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των στημένων, της συμμετοχής των χαφ στην άμυνα, της ομαδικής αυτοσυγκέντρωσης στον στόχο και προφανώς του εκπληκτικού Νάβας που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα.

Η εν γένει συμπεριφορά της Κόστα Ρίκα θυμίζει πολλά από την αμυντική τακτική της Ελλάδας το 2004 με τον Ρεχάγκελ να επιλέγει πάντα το έξτρα παίκτη στην άμυνα αλλά και να διαθέτει παίχτες να πρεσάρουν ψηλά, σε επιλεκτικά διαστήματα των αγώνων – ειδικά αν ο αντίπαλος έχει συγκεκριμένους παίκτες που δεν αντιδρούσαν σωστά στην πίεση.

Πάρε μπόνους 100% εώς 50 € και παίξε άμεσα στο Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού!!!

Απουσίες: (-)

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1): Νάβας – ΓκαμπόαΝτουάρτεΓκονζάλεζΟυμάνιαΝτίας – Ρουίζ,ΜπόρχεςΤεχέδαΜπολάνιος – Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ: Ο Φερνάντο Σάντος κατάφερε να βελτιώσει σταδιακά την ομάδα μας από αγώνα σε αγώνα με την κατάληξη να είναι η μεγάλη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού που συνοδεύτηκε από την ιστορική πρόκριση. Η ατυχία των τραυματισμών και τιμωριών από κάρτες εν τέλει… βοήθησαν τον Σάντος που είδε τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης) να βελτιώνουν την εικόνα την ομάδας και να δημιουργούν αγωνιστική ισορροπία. Σαφώς έβαλε το χεράκι του και ο Πορτογάλος – κυρίως – με την τοποθέτηση του Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα μας απέκτησε ισορροπία στα χαφ αφού ο Καραγκούνης μπορεί να κρατήσει μπάλα, ο Σάμαρης έχει τρεξίματα με αποτέλεσμα να απελευθερώνει τον Μανιάτη που μπορεί να πιέζει σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Ο Σάμαρης δεν υστερεί σε τεχνική ενώ ο Καραγκούνης επιδρά θετικά στο μοίρασμα της μπάλας και τα κερδισμένα φάουλ που τόσο βοηθούν την ομάδα μας. Σαφώς ο Σάμαρης είναι άπειρος σε επίπεδο εθνικής ομάδας και ο Κάρα δεν έχει 90 ποιοτικά λεπτά… όμως η ομάδα στον άξονα βρήκε την σωστή τριάδα.

Βελτιωμένες και οι ισορροπίες στην επίθεση με τον Σαμαρά στην κορυφή να κρατά μπάλα και να γίνεται ο συνδετικός κρίκος χαφ-επίθεσης – κάτι που τόσο έλειπε από το παιχνίδι της ομάδας μας που αρέσκεται να παίζει με βάθος και μοιραία οι αποστάσεις μεγαλώνουν από την κορυφή της επίθεσης. Ο Γκέκας αρέσκεται να παίζει στο όριο της αμυντικής γραμμής του αντιπάλου και σαφώς δεν ταιριάζει στο πλάνο του Σάντος.

Την ίδια ώρα ο Λάζαρος δίνει ένα plan B επιθετικής ανάπτυξης με την ομάδα να αποκτά έναν παίκτη στην ενδεκάδα που μπορεί να παίξει με ταχύτητα πάνω στην γραμμή. Η διενέργεια αντεπίθεσης δεν είναι πλέον… ουτοπία. Ο Σαλπιγγίδης από την άλλη κρατά τις ισορροπίες προσφέροντας πολύ περισσότερες βοήθειες ανασταλτικά.

Πάρε μπόνους 100% εώς 50 € και παίξε άμεσα στο Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού!!!

Όλα τα παραπάνω θα είναι τα όπλα του Σάντος κατά του Πίντο. Η Ελλάδα διαθέτει παίκτες έμπειρους που δεν θα παρασυρθούν στην προσπάθεια της Κόστα Ρίκα να κερδίζει κενούς χώρους για τον Κάμπελ που στην ουσία αποτελεί και το μοναδικό επιθετικό πλάνο των αντιπάλων μας: άμεση διενέργεια αντεπιθέσεων από τις πλευρές και τροφοδότηση του Κάμπελ από όλα τα μέρη του γηπέδου. Οι διεθνείς μας παίζουν αρκετά χαμηλά την αμυντική γραμμή, αλλά όταν επιλέγουμε να πιέσουμε πιο ψηλά ο Μανωλάς διαθέτει την ταχύτητα να καλύψει την πλάτη της άμυνας μας. Η ταχύτητα του Μανωλά είναι πολύ σημαντικό δεδομένο απέναντι στον Κάμπελ και τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Πίντο.

Επιπλέον η Ελλάδα μπορεί να ρίξει πιο πολύ… ξύλο στον άξονα, έχει πιο ποιοτικά ανεβάσματα από τους μπακ, καλύτερα στημένα και μεγαλύτερη εμπειρία αντιμετώπισης set παιχνιδιού. Η Κόστα Ρίκα δεν ξέρει να παίζει απέναντι σε ομάδες όπως η Ελλάδα και το παιχνίδι του… 1-0 φαίνεται να ευνοεί τους «μετρ» του είδους, Έλληνες.

Αμφίβολοι: Καρνέζης

Απουσίες:
 Κονέ

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Γλύκος – ΤοροσίδηςΜανωλάςΠαπασταθόπουλοςΧολέμπας –ΣάμαρηςΜανιάτηςΚαραγκούνης – ΣαλπιγγίδηςΣαμαράςΧριστοδουλόπουλος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η Ελλάδα ξέρει να παίζει το παιχνίδι της Κόστα Ρίκα και έχει τρόπο να το αντιμετωπίσει. Απεναντίας η Κόστα Ρίκα δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει τακτικές αντίστοιχες της Ελλάδα που δεν θα πέσει στο λάθος να προσφέρει χώρους. Οι 3 επιθετικοί του 4-3-3 (καθαροί αυτοί την φορά) είναι το καλύτερο αντίδοτο στο 5-4-1 που έχει ως κύριο στόχο τον έξτρα παίκτη στην άμυνα. Μοναδικό ερώτημα είναι η απάντηση των διεθνών μας στα διαστήματα pressing των αντιπάλων στον άξονα – εκεί που ελπίζουμε να αναλάβει δράση η ποιότητα και εμπειρία του Γιώργου Καραγκούνη.
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τελικό Αποτέλεσμα: 2 (DNB) σε απόδοση 2.15 (Stoiximan)

Δείτε αναλυτικά για όλους τους αγώνες στους BETARADES!!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0