Συζήτηση με Τσόρι και Μήτρογλου είχε ο Μίτσελ

Συζήτηση με Τσόρι και Μήτρογλου είχε ο Μίτσελ μετά το περιστατικό των δύο παικτών. Τι τους είπε για τον… αντίκτυπο στον κόσμο. Μήτρογλου: «Κόουτς ήθελα το γκολ για να ξεμπλοκάρω».

thumbnailΕίναι επόμενο και λογικό μέσα σε μία ομάδα, μέσα σε μία ποδοσφαιρική οικογένεια να υπάρχουν και εντάσεις και νεύρα της στιγμής. Φάσεις όπου οι ποδοσφαιριστές πάνω στην πίεση και το άγχος λειτουργούν διαφορετικά. Ένα τέτοιο συμβάν υπήρξε ως γνωστόν το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν την φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ είχε δώσει εντολή τα πέναλτι να τα χτυπάει ο Τσόρι Ντομίνγκες, όμως ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει.

Οι δύο παίκτες διαφώνησαν, έχοντας την αντιπαράθεσή τους για να σπεύσει να ζητήσει συγγνώμη από τον συμπαίκτη του ο Μήτρογλου στους πανηγυρισμούς, την οποία ο Τσόρι δεν δέχθηκε αρχικά πάνω στον εκνευρισμό του, για να τα βρουν όμως πιο μετά οι δύο παίκτες. Ο Ισπανός προπονητής επέλεξε να λύσει την διαφορά τους με ηρεμία στα αποδυτήρια, κάνοντας τις παρατηρήσεις του και στους δύο. Δίχως περιττά λόγια ή πολλές φωνές. Με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Προηγουμένως βέβαια είχαν λειτουργήσει σε ρόλο… πυροβέστη οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς. Οι δύο παίκτες έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα ανάμεσα σε Μήτρογλου και Τσόρι. Ως προς τον Μίτσελ η παρατήρησή του προς τον Μήτρογλου ήταν για την παρανόηση στην εκτέλεση του πέναλτι και την επιλογή του και στον Τσόρι για το πως αντέδρασε όταν τον προσέγγισε μετά ο Μητρογκόλ για να μιλήσουν.

Στον διεθνή φορ εξήγησε πως ο… προγραμματισμός για τα πέναλτι και τα στημένα και πρέπει να τηρείται. Όταν αυτό δεν συμβαίνει θα είναι πάντα σε συνεννόηση μαζί του. Δηλαδή με τον προπονητή που έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλα στην ομάδα. «Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε για τον κόσμο. Δεν είναι σωστό να πηγαίνει να σε αγκαλιάσει ο συμπαίκτης σου και εσύ να αντιδράς έτσι. Πρέπει να το σκέφτεστε πάντα αυτό.

Τους φιλάθλους μας δηλαδή που είναι στις κερκίδες», τόνισε από την άλλη ο Ισπανός προς τον Αργεντίνο, καταστώντας σαφές πως το ομαδικό πνεύμα και η σύμπνοια πρέπει να υπάρχουν πάντα. Ο Μίτσελ με ψύχραιμο τρόπο, ζήτησε από τους δύο να τα βρουν άμεσα και το θέμα να μείνει εκεί, ενώ αναγνώρισε πως ήταν πολύ σημαντικό ότι ο Μήτρογλου κατάλαβε το… λάθος του και πήγε απευθείας στον Τσόρι για να λύσουν την διαφωνία τους.

Τόσο ο Τσόρι όσο και ο Μήτρογλου έδωσαν τις εξηγήσεις τους, έχοντας ο καθένας τους λόγους τους που ήθελαν να εκτελέσουν το πέναλτι. Ο Τσόρι μετανιωμένος για την αντίδρασή του αποδέχθηκε την συγγνώμη του συμπαίκτη του, για ζητήσει αντιστοίχως το ίδιο από εκείνον. Είναι αξιοσημείωτο πως μετά οι δυό τους έκαναν ανάλυση του πρώτου μέρους και στο πως θα λειτουργήσουν και θα συνεργαστούν καλύτερα στο Β’ ημίχρονο προκειμένου ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει πολύ καλό θέαμα και να βάλει και άλλα γκολ στην αναμέτρηση με την Βέροια.

Σε κάποιες στιγμές μάλιστα έκαναν και πλάκα. Είναι χαρακτηριστικό πως Μήτρογλου και Τσόρι τα έλεγαν για αρκετά λεπτά στην σέντρα λίγο πριν την έναρξη του Β’ μέρους. Τα λόγια του Μίτσελ βέβαια είχαν ως αποδέκτες και τους άλλους παίκτες ενώ μίλησε και συνολικά στην ομάδα για το θέμα αυτό. Μετά το τέλος της αναμέτρησης είχαν και μία κατ’ ιδίαν συνομιλία ο Μήτρογλου με τον Μίτσελ. Μία κουβέντα που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο διεθνής φορ εκεί τόνισε μεταξύ άλλων για την ενέργειά του πως «κόουτς πήρα την μπάλα γιατί ήθελα ένα γκολ για να… ξεμπλοκάρω. Είμαι επιθετικός και θέλω να έχω καλό σερί για να βοηθάω την ομάδα. Αυτό θέλω πάνω απ’ όλα».

πηγή: gazzeta.gr