Ρομπέρτο: “Είμαστε απογοητευμένοι”

Ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του πήγαν στη Λεωφόρο για να παίξουν ποδόσφαιρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, τόνισε ο Ρομπέρτο.

c1ed26_1

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ρομπέρτο για τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο.

-Θα ήθελες να μας περιγράψεις Ρομπέρτο όλα όσα έζησες εδώ απόψε;
«Για μία ακόμα φορά συνέβη κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει. Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Δεν θα γίνει δυστυχώς το παιχνίδι που όλος ο κόσμος ήθελε να δει, ένα ντέρμπι που όλοι περιμέναμε ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Κι αυτό συνέβη εξαιτίας κάποιων φανατικών που κάνουν πράγματα που ξεφεύγουν από τα φυσιολογικά όρια και θα έπρεπε να είναι απαγορευμένα».

-Περιέγραψέ μας το περιστατικό με την είσοδό σας στον αγωνιστικό χώρο.
«Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με το που φτάσαμε στο γήπεδο όπως κάνουμε πάντα. Βγήκαμε για να περπατήσουμε και να δούμε πώς είναι το γήπεδο. Το κάναμε με την ηρεμία που αισθανόμαστε γιατί πιστεύαμε ότι θα είναι μια πιο ήρεμη βραδιά. Δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Νιώθουμε απέραντο σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, την ομάδα του Παναθηναϊκού, τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ήρθαμε να παίξουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και φεύγουμε πολύ απογοητευμένοι. Θέλαμε να παίξουμε. Και οι δύο ομάδες θέλαμε να αγωνιστούμε. Είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι για το γεγονός ότι ματαιώθηκε αυτός ο αγώνας γιατί συνέβησαν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».

-Σε είδαμε να μιλάς μπροστά στη φυσούνα με τον Ζέκα. Θες να μοιραστείς μαζί μας τη συνομιλία που είχες με τον παίκτη του Παναθηναϊκού;
«Φυσικά. Με ρώτησε τί συνέβη. Τού εξήγησα ότι μόλις βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο μια φωτοβολίδα χτύπησε τον συμπαίκτη του, τον Φινμπόγκασον. Τού εξήγησα ότι η κατάσταση αυτή δεν μας επέτρεπε να βγούμε για ζέσταμα αφού υπήρχε κίνδυνος για την σωματική μας ακεραιότητα. Μπορούσε να συμβεί ξανά το ίδιο. Ζητήθηκε συγνώμη εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών. Τού εξήγησα ότι ήρθαμε εδώ για να παίξουμε και λυπούμαστε πολύ, είμαστε απογοητευμένοι, που δεν παίξαμε. Δεν ήταν δική μας απόφαση. Ήταν των αρμοδίων, δεν ξέρω ποιός ήταν αυτός που παίρνει τέτοιες αποφάσεις για πράγματα που είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να συμβαίνουν».

-Πώς έζησε το περιστατικό ο Φινμπόγκασον; Τί σας είπε στα αποδυτήρια;
«Η αλήθεια είναι πως εξεπλάγην ο Φινμπόγκασον. Δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τού είχαμε εξηγήσει για την περυσινή μας άσχημη εμπειρία εδώ με τον Κασάμι. Δεν περίμενε και ο ίδιος να συμβεί το ίδιο. Ευτυχώς που φόραγε φόρμα, τα ρούχα δηλαδή που φορούσαμε όταν ήρθαμε στο γήπεδο. Κι αυτό αν φορούσε τα καθαρά ποδοσφαιρικά που είναι πιο κοντά θα είχε καεί περισσότερο. Νιώθει άσχημα και ο ίδιος, πολύ στενοχωρημένος, γιατί θέλουμε με τους παίκτες όλων των ομάδων να έχουμε καλές σχέσεις. Θέλουμε επίσης ν’ αποδεικνύουμε πως όποιος είναι καλύτερος από τον άλλον πρέπει να μπορεί να το δείχνει στον αγωνιστικό χώρο και όχι με τέτοιες ακραίες πράξεις».

-Θεωρείς, με βάση την εμπειρία σου στα γήπεδα στην Ισπανία, ότι η λύση για τέτοιες καταστάσεις είναι η μεγάλη αστυνομική δύναμη στο γήπεδο ή η πρόληψη;
«Φυσικά θα έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα με τον έλεγχο πριν από τα επεισόδια. Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν 500 αστυνομικοί γύρω από τον αγωνιστικό χώρο αν υπάρχουν στην εξέδρα στα χέρια των φιλάθλων αντικείμενα που μπορούν να βλάψουν τους ποδοσφαιριστές από μακριά. Είναι πολύ άσχημο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια σπουδαία χώρα. Θα μπορούσε να έχει πολύ ανεπτυγμένο τον αθλητισμό της αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά. Θέλω να κάνω σαφές στους φιλάθλους και των άλλων ομάδων αλλά και στους δικούς μας πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που έχει ψηλά στις προτεραιότητές του την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών στους αγωνιστικούς χώρους. Γι’ αυτό και στο γήπεδό μας παίρνουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εμείς οι παίκτες όταν συμβαίνει κάτι στο γήπεδο είμαστε εκείνοι που κατακρίνουμε τα γεγονότα αυτά. Ο Ολυμπιακός κάνει τα πάντα για να δείχνει το μεγαλείο του συλλόγου που θέλει να είναι. Το κάνει αυτό σαφές στους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους όλων των ομάδων και ελπίζω να είναι έτσι παντού».

-Μακάρι να είναι η τελευταία φορά που μιλάμε για άλλα πράγματα και όχι για ποδόσφαιρο.
«Το ελπίζω κι εγώ. Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω πως με όλα όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες οι θόρυβοι που ακούμε έξω τώρα από διάφορες κροτίδες ακούγονται σε χώρο όπου θα έπρεπε να βλέπουμε ένα αθλητικό θέαμα».