«Έλληνες παίκτες, από το φυτώριό μας»

«Έλληνες παίκτες, από το φυτώριό μας»

Ο κ. Μαρινάκης μιλά για το όνειρό του, να δει την ομάδα του Ολυμπιακού να στελεχώνεται ως επί το πλείστον από Έλληνες ποδοσφαιριστές!

1108847

Αναλυτικά η συνέντευξη του Προέδρου του Ολυμπιακού στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM:

«Όλη μου τη ζωή έχω μάθει να παράγω έργο και θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή στον Πειραιά το βασικότερο πρόβλημα είναι η ανεργία και γι’ αυτό είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Είναι μια προσωπική δέσμευση να φέρουμε πάλι το χαμόγελο στην πειραϊκή νεολαία και τους γονείς τους. Δηλαδή, τι θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε πει ότι ο Πειραιάς με το σωστό σχέδιο γίνεται ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είδαμε πριν από 3 ημέρες το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα να δεσμεύεται για 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας στη ναυτιλία και 25 δις έσοδα. Άρα λοιπόν εμείς αυτό που λέμε είναι ότι κάνοντας τον Πειραιά ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο τουλάχιστον το 40% αυτών των θέσεων θα είναι στον Πειραιά. Είναι αυτονόητο. Γιατί εδώ είναι η καρδιά της ναυτιλίας. Άρα λοιπόν όταν έχουν ένα ολοκληρωμένο όπως λέμε κοστολογημένο πρόγραμμα το μίνιμουμ που θα πάρει ο Πειραιάς από αυτό είναι 30.000 θέσεις εργασίας, τις οποίες, όπως καταλαβαίνετε αλλάζει και η εικόνα του Πειραιά».

«Αν οι τουρίστες περπατήσουν στον Πειραιά για δύο ώρες αλλάζουν την τοπική οικονομία»

«Ο τουρισμός, σύμφωνα με το καινούριο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανοίγει 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στον Πειραιά φτάνουν κάθε χρόνο 2,5-3 εκατ. τουρίστες. Αυτοί οι τουρίστες μόλις φτάνουν στον Πειραιά μπαίνουν σε ένα πούλμαν, σε ένα λεωφορείο πάνε στην Ακρόπολη, κάνουν μια βόλτα στην Πλάκα, γυρνάνε πίσω στο πλοίο και περιμένουν μέχρι την αναχώρηση. Δεν μένουν στον Πειραιά ούτε ένα λεπτό. Εμείς θέλουμε να κάνουμε λοιπόν τον Πειραιά, προορισμό. Αν αυτοί οι άνθρωποι πειστούν με συντονισμένες προσπάθειες, με συντονισμένες κινήσεις και μάθουν τι είναι ο Πειραιάς, περπατήσουν στον Πειραιά για δύο ώρες , αλλάζουν την τοπική οικονομία και οπωσδήποτε 5.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από αυτούς τους τουρίστες που καθημερινά θα κινούνται μέσα στην πόλη μας. Άρα λύνουμε με ρεαλιστικό τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια και είναι κάτι το οποίο είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και θα κινηθούμε άμεσα. Αλλά αυτό γίνεται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν δουλέψει στη ζωή τους, έχουν παράξει έργο, έχουν παράξει θέσεις εργασίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτό είναι που ενδιαφέρει κάθε Πειραιώτη».

«Είμαστε μια δυνατή, ικανή ομάδα, που έχει δουλέψει σκληρά»

«Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μην διοικείται ο δήμος από την κόρη, από τον γαμπρό, από τον θείο, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εδώ υπάρχει μια δυναμική ομάδα από τεχνοκράτες, από ανθρώπους που έχουν δουλέψει σκληρά που θα πλαισιωθούν με τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται και ασφάλεια, αλλά να αισθανθούν ότι θα δημιουργήσουμε και νέες θέσεις εργασίας μέσα στο δήμο μαζί με εμάς να προχωρήσουμε να κάνουμε τον Πειραιά μία πόλη, η οποία θα βαδίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις το λιμάνι, τη θάλασσα, τους τουρίστες, τα αξιοθέατα, το αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά και να μην τα εκμεταλλεύεσαι για το καλό των Πειραιωτών. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό αλλά χρειάζεται μια δυναμική ομάδα να δράσει και να δώσει λύσεις».

«Δεν γίνεται να πουληθεί το λιμάνι. Τελεία»

«Ήταν η πρώτη μας δέσμευση , ότι δεν πουλάμε το λιμάνι. Μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει πάει ούτε καν στα συμβούλια του ΟΛΠ και έχει δρομολογηθεί η πώληση του λιμανιού. Αυτό είναι κάτι καταστροφικό. Γιατί είναι καταστροφικό; Πρώτον, το λιμάνι δεν μπορεί να πωληθεί. Το 97% των λιμανιών στην Ευρώπη ανήκουν στο Δήμο και στα επιμελητήρια. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι το λιμάνι δεν πωλείται το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αξιοποιηθεί σε πολλούς ιδιώτες όχι σε έναν. Καταλαβαίνετε να υπάρχει μόνον ένας ιδιοκτήτης του λιμανιού, αυτό θα είναι καταστροφή για τα μαγαζιά του Πειραιά για τα φορτηγά για οποιονδήποτε εμπλέκεται. Αυτό είναι μια καταστροφή όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για το Πέραμα, τη Δραπετσώνα, για τους γείτονές μας. Είναι κάτι το οποίο δυναμικά θα το αποτρέψουμε. Δεν γίνεται να πουληθεί το λιμάνι. Τελεία».

«Αντιμετωπίζω με χιούμορ τα περί Μπερλουσκονισμού»

«Το έχω ξεκαθαρίσει πάρα πολλές φορές ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε στον Πειραιά μεγάλωσε στον Πειραιά δουλεύει στον Πειραιά δραστηριοποιείται στον Πειραιά και αγαπάει ιδιαίτερα αυτό τον τόπο. Όταν σε αυτό το τόπο έχεις μεγαλουργήσει πρέπει να αφήσεις και πέντε πράγματα πίσω σου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Για τα παιδιά του Πειραιά. Τώρα αυτά περί μπερλουσκονισμού και όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ».

«Ο αθλητισμός για τα παιδιά είναι η δεύτερη, μετά την ανεργία, προτεραιότητα του Συνδυασμού»

«Για εμάς ο αθλητισμός είναι μετά την ανεργία η δεύτερη προτεραιότητα μας. Θέλουμε να επιστρέψει ο αθλητισμός στις γειτονιές. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα κολυμβητήριο, το οποίο να χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία στην κολύμβηση και το πόλο. Άρα λοιπόν δικιά μας προτεραιότητα είναι να φτιάξουμε ένα νέο κολυμβητήριο ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου δεν υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου , ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα νέο σκοπευτήριο και επίσης να ανακαινίσουμε μετά από χρόνια το Θεμιστόκλειο. Σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπάρχει ένας χώρος άθλησης μπορεί να είναι πινκ πονκ, μπορεί να είναι για άλλα αθλήματα τα οποία δεν χρειάζονται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή γήπεδο μπάσκετ. Κάθε γειτονιά πρέπει να έχει αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου και μια μοντέρνα παιδική χαρά στην οποία θα πηγαίνουν τα παιδάκια χωρίς να υπάρχει περίπτωση να χτυπήσουν ή να πάθουν ατύχημα. Για εμάς αυτό είναι βασικό».

«Τα παιδιά είναι προτεραιότητα και το έχουμε αποδείξει αυτό, και από το κοινωνικό μας έργο τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό»

«Τα παιδιά είναι προτεραιότητα και το έχουμε αποδείξει αυτό, και από το κοινωνικό μας έργο τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό και από τις υποδομές που έχουμε κάνει για τα φυτώρια μας με τις σχολές, τις ακαδημίες, άρα λοιπόν αυτό που θέλουμε είναι στον Πειραιά να φτιάξουμε ένα φυτώριο από παιδιά που θα πρωταγωνιστήσουν αύριο στις ομάδες του Πειραιά, στον Ολυμπιακό, στον Εθνικό, τον Ατρόμητο Πειραιά. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν εγκαταστάσεις στον Πειραιά του 2014!! Το θεωρούμε τραγικό είναι κάτι το οποίο άμεσα θα αντιμετωπίσουμε και θα ξεκινήσουν τα έργα».

«Το πρόγραμμά μας είναι ολοκληρωμένο και κοστολογημένο»

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν φτιάξαμε πριν από 30 ημέρες ένα σχέδιο κοστολογημένο και ολοκληρωμένο και ακούσαμε πριν από τρεις ημέρες τον Πρωθυπουργό να αναλύει το αναπτυξιακό πρόγραμμα και που θα βρεθούν τα λεφτά από το ΕΣΠΑ, χρησιμοποιώντας τους ίδιους τύπους από τους οποίους είχαμε όλη την πληροφόρηση και επιβεβαιώνεται ότι αυτά που γράφαμε εμείς επιβεβαιώνονται από τον πρωθυπουργό.

Άρα λοιπόν αυτό που έκανε αμέσως ο Γιάννης Μώραλης είναι να στείλει μια επιστολή όχι μόνο στον Πρωθυπουργό αλλά και στους αρχηγούς των κομμάτων, να δεσμευτούν ότι αυτά θα τηρηθούν και ο Πειραιάς θα είναι ένας από τους πυλώνες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ότι το πρόγραμμα επιβεβαιώνεται και είναι κάτι το οποίο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Αυτό έχει παρά πολύ μεγάλη σημασία».

«Αυτό που θέλουμε είναι η νεολαία, όλα τα παιδιά του Πειραιά να έρθουν να ψηφίσουν»

«Η επαφή μου με τον κόσμο στον Πειραιά δεν ξεκίνησε τώρα. Οι πόρτες ήταν και είναι ανοιχτές αλλά το σημαντικότερο είναι ότι εδώ υπάρχει ο Γιάννης Μώραλης που τον γνωρίζω τριάντα χρόνια. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε συνεργαστεί πολύ σκληρά είναι ένας άνθρωπος εργατικός με όραμα, τεχνοκράτης και έχει τη διάθεση να αφοσιωθεί στον Πειραιά.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά εμένα, ξέρετε έχω μάθει να δουλεύω και να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα 18 – 20 ώρες, δεν μου κάνει κάποια διαφορά στην καθημερινότητα μου. Για ένα πάθος μου όπως είναι ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός για δυο – τρεις ώρες παραπάνω να ασχοληθώ με τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις, είναι κάτι που με ικανοποιεί και θέλω πραγματικά να το κάνω και να αφήσουμε ένα έργο πίσω μας για τα παιδιά του Πειραιά. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και όλοι θέλουμε να βλέπουμε τον Πειραιά Νικητή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλουμε είναι όλη η νεολαία, όλα τα παιδιά του Πειραιά να έρθουν να ψηφίσουν. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει σελίδα ο Πειραιάς».

«Έρχονται 3 πολύ καλοί παίκτες στον Ολυμπιακό»

«Έχουν γίνει προτάσεις και μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στον Ιούνιο γίνονται οι μεταγραφές. Έχουμε παρακολουθήσει παρά πολλούς παίκτες με τους οποίους ήδη είμαστε σε διαπραγμάτευση αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι τρεις πολύ καλοί παίκτες θα πλαισιώσουν την ομάδα στην επίθεση και το κέντρο είναι κάτι που το έχουμε προγραμματίσει και το προχωράμε. Δεν έχει καμία σχέση τι κάνουμε με τις εκλογές αλλά είμαστε σίγουροι ότι σε αυτές τις θέσεις οι παίχτες που θα έρθουν θα είναι υψηλού επιπέδου και θα μας βοηθήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι το όνειρο μας. Όπως είδατε φέτος η ομάδα έπαιξε παρά πολύ καλά στην Ευρώπη, χάσαμε την πρόκριση στο Μάντσεστερ, κάτι το οποίο μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε του χρόνου ακόμα πιο δυνατά. Αν δείτε τι έχουμε κάνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες, έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο και εγώ τα είχα πει αυτά πριν από 4 χρόνια. Όνειρο μου είναι να βλέπω 7-8 Έλληνες παίκτες, ένα άλλο όνειρο είναι αυτοί οι 7-8 παίχτες να προέρχονται από τον Πειραιά». 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0