Το κακό σενάριο για τα γήπεδα…

Το πιο βασικό ζήτημα, για την ομαλοποίηση, ξανά, του αθλητισμού και -εν προκειμένω- του ποδοσφαίρου, είναι η δυνατότητα επιστροφής, σε αυτά, των φιλάθλων. Αυτό, προκειμένου να διεξάγονται οι αγώνες με την… πεμπτουσία του αθλητισμού: Τον κόσμο.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος, Ζακ Μπιν, εξήγησε την επικινδυνότητα της κατάστασης, μιλώντας στους Times: «Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, επιδημιολογικά μιλώντας, είναι ότι κάθε άτομο που προστίθεται σε μία συνάντηση αυξάνει τον κίνδυνο. Πέντε άτομα είναι πιο επικίνδυνα από δύο, δέκα πιο επικίνδυνα από πέντε, 500 περισσότερο από 10, 60.000 είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο.

Ακόμα κι αν υπάρχει μικρός βαθμός διασποράς στην κοινότητα, χρειάζονται μόνο λίγοι άνθρωποι στο πλήθος των 60.000 για να υπάρξει ο κίνδυνος να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό.

Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για οτιδήποτε, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ στην πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε γεμάτα στάδια μέχρι να έχουμε εμβόλιο. Τελεία. Η καλύτερη πρόβλεψη κάνει λόγο για λίγο λιγότερο ή περισσότερο από 18 μήνες».

Από την πλευρά του, ο Δρ. Κάρολ Σικόρα, επισημαίνει πως «η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια άνθρωποι (όσο περίπου ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν υπάρξει ανοσία στο 60%».

Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0