Στο CAS προσέφυγε ο ΠΑΟΚ κατά της αφαίρεσης των 3 βαθμών!

Στο CAS προσέφυγε ο ΠΑΟΚ κατά της αφαίρεσης των 3 βαθμών!

Διαβάστε τον λόγο για τον οποίο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσέφυγε στo CAS κατά της αφαίρεσης βαθμών από τα πλέι-οφ όπως τόνισε ο νομικός σύμβουλός της στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

185645

Το σκεπτικό της απόφασης του ΠΑΟΚ για να προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας… κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. 

«Στον ΠΑΟΚ θεωρούμε πως οι αποφάσεις για την τιμωρία ήταν προειλημμένες, αφού η Ομοσπονδία έβγαλε αμέσως ανακοίνωση, σαν να έλεγε “τιμωρείστε τον ΠΑΟΚ», σχολιάζει ο κ.Μαυρομάτης… 

Αναλυτικά ανέφερε… 

«Προσπαθήσαμε να μην επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από νομικά θέματα, όσο είχε ακόμα αγωνιστικές εκκρεμότητες, όμως κυριάρχησε το αίσθημα της απόλυτης αδικίας.

Η ΕΠΟ μας έδωσε την εντύπωση ότι η τιμωρία του ΠΑΟΚ ήταν απόφαση που έπρεπε να επιβληθεί και να δικαιολογηθεί με κάθε τρόπο. Η πρωτοβάθμια επιτροπή ανακάλυψε σωματική βλάβη που δεν υπήρχε.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή έβγαλε μια ακραία ερμηνεία για να δικαιολογήσει τα εκτεταμένα επεισόδια. Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε η αφαίρεση βαθμών με μια αυθαίρετη απόφαση.

Όλα αυτά ενέτειναν το αίσθημα της αδικίας, αφού όλα αυτά δεν έγιναν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά στην ειδική διαδικασία των πλέι-οφ.

Αν όλα αυτά γινόταν στο κανονικό πρωτάθλημα δεν θα γινόταν τίποτα. Ο ΠΑΟΚ όμως στερήθηκε το αβαντάζ που είχε. Βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, η διαδικασία όσων μπορούμε να διεκδικήσουμε τελειώνει εδώ.

Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό της FIFA που επιβάλει να υπάρχει ένα ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο, ώστε να μην προσφεύγουν οι ομάδες στα πολιτικά δικαστήρια.

Έτσι, επιβάλει σε κάθε ομοσπονδία είτε να διαθέτει ένα ανεξάρτητο όργανο, είτε να επιτρέπει την προσφυγή στον CAS. Στον ΠΑΟΚ θεωρούμε πως οι αποφάσεις για την τιμωρία ήταν προειλημμένες, αφού η Ομοσπονδία έβγαλε αμέσως ανακοίνωση, σαν να έλεγε “τιμωρείστε τον ΠΑΟΚ”.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ απ’ την προσφυγή στον CAS. Η ΕΠΟ έχει ήδη αναφέρει πως θα τροποποιήσει το καταστατικό σε όσα επιβάλει η FIFA.

Αυτό που ζητάμε είναι να μας επιτρέψουν να κριθούμε απ’ τον CAS. Αν αυτός κρίνει πως ορθά μας επιβλήθηκε η ποινή, καλώς. Όμως όλα δείχνουν πως αυτό που συνέβη στον ΠΑΟΚ είναι άδικο»