Σαλίνο: “Εάν κάναμε το 1-0, το ματς δεν θα τελείωνε”

Ο Λεάντρο Σαλίνο μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του και ξεβράκωσε τον Παναθηναϊκό, αλλά και όσα έκαναν οι οπαδοί του στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό.

ÍÔÏÕÑÌÁÆ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ  DURMAZ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

 

Στη globoesporte μίλησε ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Ολυμπιακού, Λεάντρο Σαλίνο, για επεισόδια που έλαβαν χώρα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαλίνο, ο οποίος μίλησε χωρίς φόβο και με πολύ πόθος στον Τύπο της πατρίδας του, μεταφέροντας τις εικόνες όπως ακριβώς τις έζησε:

“Δεν ήταν φόβος, γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο κόσμος στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού, πηγαίνει προετοιμασμένος. Αυτό το είδος παιχνιδιού, δεν μπορεί να λέγεται ποδόσφαιρο. Όχι για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για τους οπαδούς. Ήταν μία σύγκρουση, που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Οι καινούριοι ποδοσφαιριστές ενοχλήθηκαν, αλλά όποιοι είναι πολλοί καιρό (στην Ελλάδα) όχι. Δεν είναι φόβος, αλλά ανησυχία για το ενδεχόμενο να χτυπηθείς από κάτι, από οτιδήποτε περνά από κοντά σου.

 

Όταν μπήκαμε στο γήπεδο, για να δούμε πως ήταν στο χορτάρι, επειδή έβρεχε πολύ. Μας υποδέχθηκαν με φωτοβολίδες, γυαλιά, αναπτήρες. Και εκεί άρχισαν να εισβάλλουν οι οπαδοί, ήρθαν οι αστυνομικές δυνάμεις και μπήκαμε στη φυσούνα ξανά. Κατά τη διάρκεια του ματς, ήταν ήρεμα. Το πρόβλημα υπήρχε όταν εκτελούσαμε ένα κόρνερ, ένα πλάγιο, τότε άρχιζαν. Έπρεπε να σταματήσουμε κάθε πέντε λεπτά, υπήρχε τόσος καπνός. Αυτό δεν είναι είδος ποδοσφαίρου.

 

Δεν καταλαβαίνω, πως η FIFA εγκρίνει ένα γήπεδο, σαν και αυτό. Εάν κάναμε το 1-0, το ματς δεν θα τελείωνε. Σίγουρα, θα εισέβαλαν. Μείναμε μία, μία ώρα και κάτι στα αποδυτήρια για να μπορέσουμε να βγούμε. Πρέπει να αδειάζουν τους δρόμους, ακόμη περισσότερο επειδή χθες κέρδισαν και έμειναν εκεί να γιορτάσουν.

 

Και την προηγούμενη χρονιά, όταν κερδίσαμε 1-0, καθυστερήσαμε δύο ώρες, αφού οι οπαδοί είχαν εισβάλει στο γήπεδο. Ήταν το ίδιο. Είναι η ίδια ρουτίνα, στο γήπεδό τους. Αφήνοντας τη μετριοφροσύνη στην άκρη, η δική μας ομάδα είναι μεγαλύτερη, έχει περισσότερους οπαδούς. Αλλά οι δικοί μας οπαδοί, σέβονται. Οι δικοί τους οπαδοί γίνονται νευρικοί, όταν πάμε εκεί, θέλουν να μας χτυπήσουν. Εάν μπορούσαν να πιάσουν ένα παίκτη να τον χτυπήσουν… Δεν ξέρω πως η FIFA, δεν κάνει τίποτα απέναντι σε αυτό.

 

Είναι όπως οι οργανωμένοι στη Βραζιλία. Στα εντός έδρας ματς υπάρχει μόνο οπαδοί της γηπεδούχου, γιατί εάν υπήρχαν και της φιλοξενούμενης θα υπήρχε πολύ ξύλο, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.  Αυτό για εμένα δεν είναι φανατισμός, δεν είναι οπαδοί. Είναι βάνδαλοι. Οι οπαδοί είναι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, αλλά εάν κάτι δεν πάει καλά, έρχονται για το αντίθετο. Νομίζω ότι λείπει οργάνωση στην Ελλάδα. Και η UEFA θα έπρεπε να έχει τα μάτια ανοιχτά, σε αυτό.

 

Ο πρόεδρος μας, λέει ότι παλεύει γι’ αυτό μόνος του. Η ελληνική λίγκα μερικές φορές δεν τιμωρεί. Αυτό ανατρέπει τα πράγματα. Ο πρόεδρός μας είπε γι’ αυτό, ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει πρόοδο, σχετικά με την ασφάλεια. Πως θα παίξουμε; Θέλοντας ή μη, ο ποδοσφαιριστής δεν συγκεντρώνεται πλήρως στο ματς. Έχουμε οικογένεια. Όσο και να προσπαθεί κανείς, δεν τα καταφέρνει. Μακάρι να βρεθεί λύση, σύντομα, γιατί μου αρέσει αυτή η χώρα, μου αρέσει ο Ολυμπιακός, μου αρέσουν οι οπαδοί μας. Θα ήταν καλό για το ποδόσφαιρο, για τη χώρα”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0