Περέιρα : «Οπουδήποτε αλλού, θα είχε διακοπεί»

Περέιρα : «Οπουδήποτε αλλού, θα είχε διακοπεί»

Ο κ. Περέιρα είπε τα πράγματα με το όνομά τους, μιλώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Λεωφόρο.

1211930

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βίτορ Περέιρα μετά το τέλος του ματς, στη συνέντευξη Τύπου:

«Πριν μιλήσω για το παιχνίδι, θα ήθελα να πω για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε καθόλου περήφανοι για αυτές τις συνθήκες. Το πρώτο πράγμα που συνέβη ήταν να μας υποδεχθούν με έναν τρόπο που προσπάθησαν να μας τρομάξουν και το κατάφεραν σε έναν βαθμό.

Όλα ξεκίνησαν έτσι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, εγώ δεν μπορούσα να είμαι συγκεντρωμένος για να πάρω αποφάσεις, γιατί μου πετούσαν αντικείμενα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να εκτελέσει κόρνερ ή πλάγιο γιατί τους πέταγαν συνεχώς αντικείμενα. Κανένας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι, γιατί είχαν το φόβο.

Όποιος πιστεύει ότι αυτό ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι ένα ψέμα. Αυτό το ματς οπουδήποτε αλλού θα είχε διακοπεί στο πεντάλεπτο. Δεν θα πρέπει να είμαστε καθόλου περήφανοι για αυτά που έγιναν».

Θέλαμε να ρωτήσουμε για τον Τσόρι. Επειδή είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα χωρίς αυτόν.

«Ο Φορτούνης είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Εσείς πρέπει να υπερασπίζεστε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο “Τσόρι” έπαιξε πριν από τρεις μέρες στο Κίεβο, είναι 33 ετών και έπρεπε να ξεκουραστεί. Τη θέση του πήρε ο Φορτούνης που είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εσείς ως Έλληνες θα πρέπει να στηρίζετε αυτά τα παιδιά.

Θέλετε να μάθετε και για τον Κασάμι; Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι δέχτηκε αντικείμενο που τον έκαψε. Δεν ήταν σε κατάσταση για να αγωνιστεί, ούτε για να μπει μετά. Θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό όλοι μας. Θέλω να σας πω ότι αυτές δεν είναι συνθήκες για να γίνει ένα τέτοιο ματς. Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες μας έμεινε εκτός επειδή χτυπήθηκε και κάηκε το χέρι του.

Και τώρα θα σας μιλήσω μόνο για το παιχνίδι. Πιστεύω ότι η ομάδα μας κατέβηκε σαν ομάδα, είχε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και κάναμε πολλά σημαντικά λάθη που μας κόστισαν. Ήμασταν μία ομάδα που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Τα γκολ οφείλονται στα λάθη μας. Για το παιχνίδι έπρεπε εξ αρχής να μιλήσουμε και από ‘δω και πέρα θα μιλήσουμε μόνο για αυτό».

Η έλλειψη καθαρού μυαλού ήταν αυτή που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε αυτά τα δύο λάθη;

«Τα δύο λάθη που έγιναν σήμερα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν θα ξαναμιλήσουμε όμως για τα όσα έγιναν εκτός αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Παίζεις και γίνονται κάποια λάθη. Η ομάδα μας μετά από ένα κουραστικό ταξίδι, μετά από μία αναμέτρηση ήρθε εδώ και αν στο προηγούμενο ματς με την Ντνίπρο δεν ήμουν περήφανος για την ομάδα μου, σήμερα είμαι».

Αντιμετωπίζετε διαφορετικά την Ευρώπη και το πρωτάθλημα;

«Όχι. Είναι τελείως διαφορετικές οι διοργανώσεις. Στην Ελλάδα έχουμε δείξει ότι είμαστε δυνατοί, έχουμε τρεις βαθμούς πλεονέκτημα και είμαστε σίγουροι πώς θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Σήμερα πραγματικά τρόμαξα γιατί μου επιτέθηκε ένας κουκουλοφόρος. Ήταν σαν ένα φάντασμα που επιτίθεται στα παιδάκια στους εφιάλτες τους. Ήταν τρομακτικό το θέαμα. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα».

Φάνηκε από τα δημοσιογραφικά θεωρεία να κάνετε μία κίνηση σαν κάλεσμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

«Πιστεύετε ότι σε οποιοδήποτε γήπεδο δεν πρέπει να μπαίνει ο προπονητής και να κάνει επιθεώρηση στο γήπεδο»;

Σας ρωτάμε για την χειρονομία.

«Η κίνηση έγινε αφού ο κουκουλοφόρος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ήθελα να του πω “έλα, γιατί δεν σε φοβάμαι”. Είμαστε άντρες». 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0