«Ό,τι αγγίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται πάντα επιτυχία»

Ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη φιλοξενεί αγγλική ιστοσελίδα!

Με αφορμή το πρόσφατο φιλικό του Ολυμπιακού με την Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η «nottinghampost.com» ετοίμασε θέμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνοντας αναφορά στα όσα έχει πετύχει.

Με το αγγλικό Μέσο να στέκεται όχι μόνο στην προσφορά του στον Θρύλο, αλλά και σε σπουδαία κοινωνικά θέματα. Με τίτλο στο δημοσίευμα: «Ό,τι αγγίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται πάντα επιτυχία».

Αναλυτικά, το αφιέρωμα στον ηγέτη των Πειραιωτών:

«Το να ταξιδεύεις στην Αθήνα είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Όχι μόνο λόγω των πολύχρωμων περιχώρων, των εικόνων στις περιοχές του λιμανιού, των μνημείων στο κέντρο της πόλης και την περιοχή που βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Το ότι βλέπεις την Ακρόπολη από το κεντρικό γήπεδο τα λέει όλα. Πολλές φορές επίσης οι συζητήσεις που κάνεις με τους οδηγούς ταξί τα λένε όλα.

«Από πού είστε»;

«Από το Νότιγχαμ. Ήρθα για το παιχνίδι».

«Α, Νότιγχαμ Φόρεστ»;

«Ναι».

«Παίζει με τον Ολυμπιακό»;

«Ο κύριος Μαρινάκης. Είναι σημαντικός άνθρωπος».

Κι έτσι ξεκινά η συζήτηση για την μορφή της ζωής, όταν ακούς την πόρτα να κλείνει πίσω σου. Είναι μια αντανάκλαση του φιλικού τρόπου με τον οποίο σε υποδέχονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως επίσης και της αναγνώρισης που τυγχάνει ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ειδικά στον Πειραιά και τα περίχωρα του λιμανιού.

Εκτός από το γήπεδο της ομάδας, ο Πειραιάς είναι συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό. Όπου και αν κοιτάξεις. Υπάρχει και το γήπεδο μπάσκετ της ομάδας, τα γραφεία του συλλόγου που είναι στην άκρη της θάλασσας. Κι εκεί μπορεί να δει κάποιος ορισμένα εντυπωσιακά σούπερ γιοτ.

Αυτή είναι η έμπνευση για το σλόγκαν «We rule this land», το οποίο είναι το τελευταίο μήνυμα που βλέπουν οι παίκτες όταν περπατούν στο τούνελ του γηπέδου.

Και ο Μαρινάκης έχει μια πολύ μεγάλη παρουσία, καθώς ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ πρωτοπορεί με πάρα πολλές κοινωνικές προσφορές. Κάνει σημαντικά έργα που αφορούν την αναδιάρθρωση σχεδόν κάθε σχολείου της περιοχής και συνεργάζεται με τις εκκλησίες για να βρίσκουν φαγητό χιλιάδες άστεγοι άνθρωποι, κάθε μέρα, δύο φορές την μέρα.

Εκτός αγωνιστικής περιόδου, το γήπεδο του Ολυμπιακού χρησιμοποιείται για καλό σκοπό, όπως για παράδειγμα για καμπς και καλοκαιρινά σχολεία για τα παιδιά. Το όνομα του Ολυμπιακού δεν έχει να κάνει μόνο με επιτυχίες στο γήπεδο αλλά και με την έμπνευση της κοινωνικής συνεισφοράς.

Ο Μαρινάκης είναι η καρδιά σε αυτό.

Κι όπως περνάει ο χρόνος, ένας άνθρωπος που είναι πολύ κοντά του και δουλεύει μαζί του, πιστεύει πως αυτή η νοοτροπία θα γίνεται όλο και πιο εμφανής και στο Νότιγχαμ.

«Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψα είναι ότι πρόκειται για οικογενειάρχη. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και όταν μιλά για το όραμα του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο», τονίζει ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού και πρώην σύμβουλος του ανθρώπου που έχει και τους δύο συλλόγους.

«Υπήρξα παίκτης του Ολυμπιακού και από την εμπειρία εντός κι εκτός γηπέδου με μεγάλους συλλόγους όπως η Ρεάλ και η Μίντλεσμπρο. Καταλαβαίνω ότι ο Ολυμπιακός έχει ευρωπαϊκού επιπέδου εγκαταστάσεις. Έχει βάλει το αποτύπωμα του σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Κάνει μεγάλα όνειρα και έχει μεγάλη επιρροή. Για αυτό κι έχουμε όλα αυτά τα moto εδώ. Γιατί θέλουμε οι άνθρωποι να ονειρεύονται, να εξακολουθούν να πιστεύουν πως όλα είναι πιθανά.

Είμαστε μια μικρή χώρα αλλά έχουμε ένα μεγάλο όνειρο και μια ελπίδα για το τι είναι πιθανό».
Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φόρεστ το γήπεδο ήταν σε μια διαδικασία πολλών δραστηριοτήτων μέχρι αργά τη νύχτα.

Ψηλά στις εξέδρες οι οπαδοί μπορούσαν να πιούν ένα ποτό ή να φάνε κάτι μετά το τέλος του αγώνα. Μεταξύ αυτών ο Μαρινάκης και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Ολυμπιακού και της Φόρεστ.

«Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και είναι πολύ γενναιόδωρος. Έχει κάνει πολλά πράγματα για τον Δήμο του Πειραιά» λέει ο Καρεμπέ. «Είναι πάντα πρωτοπόρος σε πολλά προγράμματα που αφορούν βοήθεια στους πρόσφυγες, τα σχολεία, την εκκλησία.

Ο κύριος Μαρινάκης ζει με αυτές τις αξίες. Θέλει να μοιράζεται, θέλει να καταλαβαίνει τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και είναι τόσο κοντά με όλο τον κόσμο εδώ.

Αγαπά την Βρετανία αλλά επίσης αγαπάει την ζωή στην Ελλάδα. Του αρέσει να είναι μέρος του ποδοσφαίρου, των επιχειρήσεων και κάνει μεγάλες σκέψεις. Ότι κι αν αγγίξει γίνεται πάντα επιτυχία.

Ελπίζω ότι με το να είναι πρόεδρος στη Νότιγχαμ, θα μεταφέρει και εκεί όλες τις αξίες του».

Η εποχή Μαρινάκη άρχισε στον Ολυμπιακό το 2010 όταν ανέλαβε τον σύλλογο. «Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε επιτυχίες στο ποδόσφαιρο αλλά τα κατάφερε. Έδειξε πως έχει και την τεχνογνωσία και την εμπειρία» λέει ο Καρεμπέ.

«Προσλαμβάνει ανθρώπους για να τον βοηθήσουν, να είναι μέλη του πρότζεκτ. Γι’ αυτό συνεργάζεται με αυτούς τους ανθρώπους για να υλοποιηθεί το πλάνο. Είμαι σίγουρος πως όταν θέλει κάτι θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο του.

Δεν θα εγκαταλείψει ποτέ. Κι αυτό είναι ένα motto που αφορά τον Ολυμπιακό. Θα φέρει την ίδια νοοτροπία και στη Νότιγχαμ».

Ο Μαρινάκης σέβεται την γνώμη του Καρεμπέ.

«Είμαι ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού. Πριν ήμουν ο σύμβουλος στρατηγικής του κυρίου Μαρινάκη» λέει ο πρώην μέσος.

«Είναι ένα ωραίο ταξίδι μαζί του. Ακολουθώντας τον και ακολουθώντας και τις οδηγίες του μπορείτε να δείτε ότι έχουμε δημιουργήσει υπέροχες εγκαταστάσεις.

Από το γήπεδο μπορείς να δεις την Ακρόπολη. Είμαστε στα περίχωρα του Πειραιά, ανήκουμε στον Δήμο Πειραιά και Πειραιάς σημαίνει χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια followers».

Υπάρχει ένα παρόμοιο αθλητικό τοπίο δίπλα στο νερό στο Nottingham, όπου το City Ground, η Meadow Lane και η γέφυρα Trent βρίσκονται μαζί στις όχθες του ποταμού Trent.

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την εποχή που η Φόρεστ ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά ο Καρεμπέ πιστεύει πως η Φόρεστ έχει βρει στο πρόσωπο του Μαρινάκη, τον άνθρωπο που έχει την θέληση να αλλάξει την κατάσταση.

Ίσως τα χρόνια που θα έρθουν, οι οδηγοί ταξί στο Νότιγχαμ, να καλωσορίζουν ανθρώπους από την Ελλάδα με την ίδια συζήτηση».

Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0