Μασ(Τ)ούρα πρόκρισης!!! Μπασακσεχίρ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 !!!

 Με φοβερή σέντρα του Βαλμπουενά, και τρομερή κεφάλια του Μασουρα στο 53ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τουρκία, καθώς ο Σαμαράς έπιασε πέναλτι στο 91 και γλίτωσε την ισοφάριση για το ολυμπιακό και τώρα του μένει ακόμα ένα 90ο λεπτό για την επιστροφή του στα Play off του champions league.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλογεροπούλος.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με το γκολ του Μασουρα στο 53ο λεπτό να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης, όπου στο φλεγόμενο Καραϊσκάκης θα πάρει την πρόκριση την άλλη βδομάδα. Η Μπασακσεχιρ δεν ήταν το κάτι τρομερό που ακούγομαι όλη αυτή την βδομάδα. Ήταν μια ομάδα που απλά μπορούσε να σε γινει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.Αντιθετα με την Πλζεν που ήταν πιο καλά επιθετικά στην Τσεχία Αντίθετα ο Ο Ολυμπιακός ήταν επιφυλακτικός όπως στην Τσεχία. Και ήθελε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό του παιχνιδιού. Παρ όλα αυτά ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο Β μέρος και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ.

1ο Ημίχρονο 0-0 Ολυμπιακός και Μπασακσεχιρ δεν προσέφεραν ιδιαίτερα πολύ καλό θέαμα. Καθώς και οι δυο ομάδες ήταν πολύ καλά αμυντικά. Ο Ολυμπιακός βέβαια είζε πίσω και τον Βράχο τον Σεμεδο που πραγματικά δεν πέρναγε τίποτα. Την μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Ολυμπιακός ήταν όπου μετά από Σεντρα του Βαλμπουενά ο Ποντενσε δεν πρόλαβε να βάλει την Μπάλα στα δίχτυα. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με 0-0 με την Μπασακσεχιρ να μην δείχνει το κάτι ιδιαίτερο.

2ο Ημίχρονο 0-1 Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος ανέβηκε και έκανε πολλές επίθεσης προς την εστία της Μπασακ. Το γκολ ήρθε από ωραία ενέργεια του Βαλμπουενά, όπου μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έκανε μία φοβερή σέντρα ακριβώς για το κεφάλι του Μασουρα όπου ο Ολυμπιακός έγραψε το 0-1. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό,καθως οι Τούρκοι τα έχασαν. Αλλά στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω ειδικά μετά την αλλαγή του Βαλμπουενά στην θέση του Καμαρα. Η Μπασακσεχιρ έφτασε κοντά στο γκολ στο 70ο λεπτό όπου ο Ρομπινιο έκανε ένα δύσκολο σουτ με φάλτσα αλλά ο Σα απέκρουσε. Στην συνέχεια ή τουρκική ομάδα έμεινε με 10 παίχτες καθώς δέχτηκε κόκκινη κάρτα ο παίχτης της για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Καμάρα στο 80ο λεπτό. Ο Μπρούνο έκανε πέναλτι στο 91 αλλά ο ζοζε Σα έσωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση. Παρ όλα αυτά η Μπασακσεχιρ συνέχισε την πίεση αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και τα κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Τουρκία. Ο Θρύλος την επόμενη βδομάδα στο Καραϊσκάκης είναι έτοιμος για την επιστροφή του στα Play off του Champions league.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0