Καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ για τη σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ για τη σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Επίσημη κίνηση για το θέμα που θέλει την εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), να έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε αναμένεται να κάνει σήμερα κιόλας ο Ολυμπιακός.

Το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE Channel δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού να συνεχίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως γράφει σήμερα ο Κόκκινος Πρωταθλητής, οι Πειραιώτες θα καταθέσουν εντός της ημέρας ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταγγελία για την υπόθεση και θα ζητήσουν αφενός μεν την πλήρη διερεύνησή της, αφετέρου δε την επιβολή κυρώσεων που προβλέπονται.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να μην κάνει πίσω σε αυτό το τεράστιο ζήτημα, το οποίο μάλιστα έχει απασχολήσει σύσσωμο τον Τύπο της χώρας, παρά τις προσπάθειες φίμωσης της δημοσιογραφίας και… κουκουλώματος του θέματος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία πολύ σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Μάλιστα, οι προεκτάσεις που πήρε το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τόσο μεγάλες, που έχει ζητηθεί από παράγοντες των άλλων ΠΑΕ να γίνει μια ευρεία συνάντηση όλων των ιδιοκτητών της Superleague 1 και να ανοίξουν όλες οι ομάδες τα χαρτιά τους. Και τη μετοχική τους σύνθεση, φυσικά, για να αποδειχτεί κατά πόσο το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται υπό καθεστώς πραγματικού ανταγωνισμού.