Ερώτηση στη Βουλή για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από το εκτενές ρεπορτάζ του «One Channel» τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ένα νέο κεφάλαιο ήρθε να προστεθεί σε αυτή την υπόθεση.

Ο βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος είναι εκλεγμένος στην Α’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, έκανε σχετική επερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην ερώτηση του αναφέρει ότι με την επιβεβαίωση ενός τέτοιου φαινομένου, αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ερώτηση του Χριστόφορου Μπουτσικάκη:

«Ερώτηση προς τους Υπουργούς:

– Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

– Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη, υπόψιν Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Θέμα: Δημοσιογραφική έρευνα για πολυϊδιοκτησία στη Σούπερ Λιγκ 1

Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Βουλή των Ελλήνων -με το Ν. 4639/2019- κύρωσε τη Σύμβαση Μακόλιν ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες ρυθμίσεις του ως άνω νόμου, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας για συνολική και σε βάθος εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού.

Ωστόσο, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, γίνεται λόγος για φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Τέτοια φαινόμενα, εφόσον επιβεβαιωθούν, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά.

Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στη σχετική δημοσιογραφική έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων;

2) Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος;»

Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0