Εκτόξευση Μπουχαλάκη!

Από τις πρώτες ημέρες του στο Ρέντη, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εκφραστεί με πολύ θετικά σχόλια για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε ξεχωρίσει τον Έλληνα μέσο, ως μία εξαιρετική περίπτωση και τον κράτησε στο ρόστερ του, για να δουλέψει μαζί του. Στην πορεία αναδείχθηκαν, κατά την περσινή σεζόν πάντα, οι Καμαρά και Γκιλιέρμε, αφήνοντας πίσω τους τον Μπουχαλάκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αφρικανός είχε 2.563 λεπτά συμμετοχής πέρυσι και ο Βραζιλιάνος 2.838, ενώ ο «Μπούχα» είχε… μόνο 2.133 λεπτά.

Αυτό φέτος ανατράπηκε άρδην. Η βελτίωση του Μπουχαλάκη, στα χέρια του Μαρτίνς, ήταν ραγδαία. Όπως και με τον Τσιμίκα, έτσι και με τον «Μπούχα», ο Μαρτίνς βρήκε τον τρόπο να πάρει το μάξιμουμ, στο γήπεδο. Αυτό βοήθησε στο να… εκτοξευθεί ο χρόνος συμμετοχής του Έλληνα μέσου, στα 3.347 λεπτά! Χρόνος, μάλιστα, ο οποίος τον φέρνει πίσω μόνο από τον… Κέρβερο της εστίας του Θρύλου, τον Ζοζέ Σα (3.720).

Ο Μπουχαλάκης δεν επαναπαύτηκε, στην εμπιστοσύνη του προπονητή του. Δούλεψε, έγινε καλύτερος. Ανέπτυξε την αυτοπεποίθησή του, αλλά και το ταλέντο του. Μαρκάρει, πασάρει, δημιουργεί, απειλεί, εξελίσσεται -εν τω συνόλω- σε έναν υπερσύγχρονο, box to box, μέσο. Αν συνεχίσει έτσι, σύντομα τα μεταγραφικά σενάρια και για εκείνον θα… ανθίσουν για τα καλά.
Πηγή Redvoice.gr